Η κινέζικη εταιρεία λάνσαρε επισήμος το HarmonyOS 2.0 και μαζί με αυτό παρουσίασε τις πρώτες συσκευές που το χρησιμοποιούν. Αναφερόμαστε στα νέα MatePad και τα νέα Huawei Watch 3. Τι παίζει όμως με το λειτουργικό; Είναι όντως κάτι νέο ή απλά ένα ακόμα reskin του Android.

Το HarmonyOS 2.0 βασίζεται στο AOSP (Android Open Source Project), αλλά δεν αποτελεί υποκατάστατο του λειτουργικού της Google. Πρόκειται για μία νέα πλατφόρμα που επιτρέπει την απρόσκοπτη διασύνδεση μιας μεγάλης ποικιλιας συσκευών, από τηλέφωνα και tablet, μέχρι ρολόγια και IoT.

Στο παρασκήνιο, το λειτουργικό της Huawei μοιάζει πιο ελαφρύ και γρήγορο από το Android. Οπτικά, το νέο OS μοιάζει με μία μίξη του Android και του iOS, με επιρροές από το EMUI της κινέζικης εταιρείας. Σε επίπεδο εφαρμογών, το OS χρησιμοποιεί δικά του apps και τα services της δημιουργού του, τα λεγόμενα HMS.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, η νέα πλατφόρμα προσφέρει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως το Super Device που επιτρέπει την εύκολη σύνδεση συσκευών. Στο νέο UI η βασική συσκευή βρίσκεται στο κέντρο και γύρω της όλες οι άλλες έξυπνες συσκευές. Η σύνδεση και αποσύνδεση πραγματοποιείται με ένα απλό swipe προς ή από τη βασική συσκευή.

Τα προϊόντα που λάνσαρε η εταιρεία είναι τα πρώτα που τρέχουν out of the box το HarmonyOS 2.0, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα αναβαθμιστούν οι περισσότερες παλιές συσκευές της. Η εταιρεία αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του 2021 το νέο λειτουργικό θα το τρέχουν 200 εκατομμύρια smartphones και 100 εκατομμύρια συσκευές άλλων κατασκευάστων.

Το HarmonyOS 2.0 θα αποτελέσει το μέσο της Huawei για την επαναφορά της στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία θεωρεί ότι πλέον ειδικά τα smartphones βρίσκονται σε μία σταθερή βάση και είναι η ώρα οι εταιρείες να δουλέψουν στην ανάπτυξη πλατφορμών όπως η δική της, που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διασύνδεση και βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.