Ο Lawnchair είναι ένας launcher ο οποίος βασίζεται στον Google Pixel Launcher, προσθέτει όμως πολύ περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης. Μπορείτε να αλλάξετε σχεδόν τα πάντα, από το πακέτο εικονιδίων μέχρι και το συρτάρι εφαρμογών. Αν και βρισκόταν υπό ανάπτυξη από τον Ιούνιο του 2017, μόλις πριν από λίγες ημέρες έκανε το επίσημο ντεμπούτο του η πρώτη σταθερή έκδοσή του. Όσον αφορά τη δεύτερη έκδοση, το XDA Developers κατάφερε να δοκιμάσει μια alpha build αυτής.

Theme

Στην κατηγορία των Theme μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα των εικονιδίων της Home screen. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σχημάτων για τα εικονίδια, square, rounded square, squircle, circle και teardrop. Πρόκειται για ένα feature που πολλοί launchers πρόσθεσαν μετά το Adaptive icons feature του Android 8.0.

Η επόμενη επιλογή είναι το πακέτο εικονιδίων. Είναι ένα feature αρκετά γνωστό σε όλους τους τρίτους launchers, δεν θα βρεις όμως στον launcher των Pixel. Μπορείς να αλλάξεις εντελώς το σκηνικό των χρωμάτων σε ligh ή dark οποιαδήποτε στιγμή. Η επιλογή Auto, αλλάζει το θέμα βάσει του wallpaper. Προς το παρόν όμως η αλλαγή των χρωμάτων γίνεται μόνο στα launcher settings, στο application drawer και στο Google feed.

Η επόμενη επιλογή, το Blur, εφαρμόζει ένα blur εφε στο dock, στο drawer και στα launcher settings. Μπορείς να το προσαρμόσεις το ποσοστό και εσύ ο ίδιος χειροκίνητα. Έχει κάποια μικρά bugs προς το παρόν, ωστόσο σημειώστε ότι μιλάμε για μια πρώτη alpha έκδοση της version 2. Να πως μοιάζει:

Desktop

Εδώ είναι που ξεκινά το καλό πράγμα. Θα δείτε πολλά toggles σε αυτήν την κατηγορία. Τα περισσότερα είναι πρόσθετα, ενώ μερικά έχουν ενεργοποιηθεί εκ προεπιλογής. Το πρώτο που θα δείτε είναι το “At a Glance” feature το οποίο είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής. Επιπροσθέτως, μπορείτε να προσθέσετε ώρα και ημέρα στο widget με το toggle στη σχετική επιλογή, ακριβώς από κάτω. Δείτε τη διαφορά με το widget πριν και μετά. Ο καιρός δεν υποστηρίζεται προς το παρόν.

Η επόμενη επιλογή σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις τα notification dots που αρχικά γνωρίσαμε στο Android Oreo. Θα πρέπει φυσικά να δώσεις app notification access πρώτα.

Dock

Μπορείς επίσης να αλλάξεις το στυλ του dock. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι Rounded, Gradient, Flat και Transparent, αλλά το  Gradient δεν φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν, τουλάχιστον στο Android P.

Download Link: Pcloud Download

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.