Είναι η αλήθεια, πως όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο των gaming smartphones. Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης ενός νέου gaming smartphone, το ROG Phone της Asus είναι αυτό που αναμφισβήτητα ψάχνεις. Το Asus ROG Phone δεν είναι διαθέσιμο ακόμη, ωστόσο αναμένεται να έλθει στα καταστήματα στις αρχές Οκτωβρίου. Η Asus δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει, αυτή αναμένεται όμως να διαμορφωθεί κοντά στα 1.000 δολάρια περίπου.

Το ROG αντιπροσωπεύει το Republic of Gamers brand της Asus και η σειρά αποτελείται από πλήθος computers, monitors και παρόμοια πράγματα τα οποία απευθύνονται σε gamers. Το design του Asus RoG Phone δεν παραπέμπει σε τίποτα λιγότερο από gaming smartphone. Είναι άγριο και άκρως επιθετικό, όπως άλλωστε αρμόζει και στη συγκεκριμένη σειρά. Δεν είναι ό,τι λεπτότερο κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά ούτε και ό,τι ελαφρύτερο. Από την άλλη όμως, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, με την οθόνη των 6 ιντσών που διαθέτει και χωρά αρκετά καλά στο χέρι, ακόμη και σε landscape, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιχνίδια. Μια όμορφη λεπτομέρεια, είναι το λογότυπο της ROG που φωτίζεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Μπορείς να επιλέξεις ποια χρώματα θα δείχνει το smartphone εδώ, ή να τα απενεργοποιήσεις τελείως για να εξοικονομήσεις μπαταρία.

Αν και η οθόνη των 6 ιντσών του Asus ROG Phone δεν έχει ανάλυση QHD, παρόλα αυτά οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα επακριβείς, όπως και τα χρώματα. Ένας ξεχωριστός image processor ευθύνεται για το HDR. Το scrolling στο συγκεκριμένο smartphone είναι πολύ ομαλό, για το οποίο όμως δεν ευθύνεται μόνο ο επεξεργαστής με τον οποίο εξοπλίζεται αλλά και το μεγάλο frame rate της οθόνης. Τα 90 fps είναι πολλά, αν και το Razer Phone έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στα 120 fps.  Εξοπλίζεται με το Android 8.1 Oreo, ωστόσο όμως φέρει πολλές τροποποιήσεις. Η Asus όχι μόνο υιοθέτησε ένα gamer θέμα, αλλά παρείχε στο smartphone και χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για games. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα ελέγχου των ανεμιστήρων και του φωτισμού αλλά και ένα X mode.

Το Asus ROG Phone εξοπλίζεται με τον Snapdragon 845, αλλά όχι με έναν οποιοδήποτε επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής συγκεκριμένα χρονίζεται στα 2.96GHz, που είναι πολύ περισσότερο από το κανονικό. 8GB RAM είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Φέρει δυο μπροστινά ηχεία, ενώ στο πίσω μέρος εξοπλίζεται με σύστημα διπλής κάμερας των 16 και 12 MP. Μια κάμερα των 8MP είναι διαθέσιμη επίσης μπροστά για selfies. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μπαταρία των  4.000 mAh που υποστηρίζει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4.0. Σύμφωνα με το Androidpit οι πρώτες εντυπώσεις από το Asus Rog Phone είναι πολύ θετικές. Το techmaniacs θα προσπαθήσει να λάβει μια συσκευή στα χέρια του για να διατυπώσει και τις δικές του απόψεις πάνω σε αυτήν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.