Η OnePlus είναι από τους λίγους OEMs, που συνεργάζονται με την Google για να φέρουν τις Android P developer previews στα smartphones της πρώτης. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, προέβησαν στην επίσημη διάθεση της Android P Developer Preview 4 (Beta 3) για το OnePlus 6, επομένως εμείς, με την βοήθεια του XDA Developers, επιλέξαμε να δούμε το UI αυτής, τα χαρακτηριστικά του και ποιες αλλαγές αυτή φέρει.

Σημείωση: Η OnePlus αναφέρεται στην Android P Developer Preview 4 σαν Developer Preview 3, καθώς αυτή είναι η τρίτη preview που διέθεσαν. Η  Developer Preview 1 είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μόνο στα Google Pixel smartphones.

New Recents Menu

Το νέο recent μενού είναι επιτέλους εδώ! Έφθασε στα Google Pixel smarthones με την Android P Beta 2, αλλά η OnePlus κράτησε την παλαιότερη υλοποίηση μέχρι τη συγκεκριμένη κυκλοφορία. Διαθέτει side-scrolling multitasking window και λειτουργεί ακόμη με ενεργοποιημένα τα OnePlus gestures. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι τα lock, fullscreen και split-screen modes έχουν μεταβεί σε ένα overflow menu στην πάνω δεξιά γωνία.

New Lock Screen και Quick Toggles

Υπάρχουν νέα, ριζικά ανανεωμένα lock screen και quick toggle sections. Τα εικονίδια έχουν αλλάξει, όταν η συσκευή μπει σε κατάσταση σίγασης, το πάνω κενό διάστημα στην κορυφή θα σε ενημερώνει σχετικά. Δεν είναι τόσο χρήσιμο θα λέγαμε κάτι τέτοιο, καθώς μπορούμε να το δούμε από τον alert slider, ωστόσο είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη.

Νέα Alert Slider, Volume Control και Power Menu Animations

Ένας μικρός αριθμός αλλαγών στα animations έχει λάβει χώρα για τα alert slider, volume controls και power menu.

Και το power menu αλλά και τα media controls έρχονται με νέα εικονίδια, που ταιριάζουν καλύτερα στη γενικότερη φιλοσοφία του Android P. To power menu δεν ακολουθεί το θέμα του συστήματος και είναι άσπρο ακόμη και όταν ενεργοποιείς το dark theme.

Sleep Standby Optimization

Το νέο sleep standby optimization που προστέθηκε σαν μέρος του OxygenOS 5.1.9 είναι και εδώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής. Έχει σαν στόχο να απενεργοποιεί την σύνδεση στο internet όταν η συσκευή σου βρίσκεται σε sleep mode για εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.