Οι developers των δημοφιλών camera apps, Halide και Spectre, ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες το τελευταίο και πιο πρόσφατο project τους, το Halide Mark II. Πρόκειται για ένα νέο iPhone photography app, το οποίο δανείζεται την τεχνολογία από τα Halide και Spectre και την συνδυάζει με τη δική του ομάδα των χαρακτηριστικών. Πιο συγκεκριμένα, το Halide Mark II περιλαμβάνει ένα νέο interface, που συνδυάζει δυνατά χαρακτηριστικά με τα gestures, ενώ έμφαση δίνεται και στην ευκολία στη χρήση. Εκτός από αυτό, είναι εντελώς δωρεάν για όποιον πλήρωσε το halide version 1.

Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Halide mark II είναι το νέο Coverage feature, το οποίο σου επιτρέπει να λάβεις φωτογραφίες με τα processing features της Apple, όπως τα Deep Fusion και το Smart HDR, την ίδια ώρα που λαμβάνει και μια RAW φωτογραφία σε περίπτωση που θέλεις να προβείς σε επιπρόσθετο post processing.

Επιπροσθέτως, το Halide Mark II φέρει ένα νέο χαρακτηριστικό, που αποκαλείται Instant RAW και κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία του edit RAW φωτογραφιών στα σωστά επίπεδα. Το Instant Raw περιλαμβάνει μια διαδικασία 17 βημάτων για την έξυπνη ανάπτυξη και διαμόρφωση του αρχείου σου. Είναι προσαρμοσμένο για τα διαφορετικά iPhones, βελτιώνει την λεπτομέρεια και το χρώμα, επισημαίνει η Halide.

Η ανακοίνωση του Halide Mark II με νέα RAW features έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Apple του νέου ProRaw format για τις φωτογραφίες του iPhone 12 Pro. Οι developers του Halide αναφέρουν ότι είναι πολύ εντυπωσιασμένοι από όσα έχουν ακούσει μέχρι τώρα για το Pro RAW και ότι θα το αγκαλιάσουν μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο.  Εντωμεταξύ, το Halide mark II φέρει RAW υποστήριξη για όλους τους χρήστες του iPhone.

Tέλος περιλαμβάνει εργαλεία που θα σε βοηθήσουν με την εστίαση και την έκθεση, ενώ το XDR Analysis feature το καθιστά ως το μόνο app το οποίο παρουσιάζει τα πλήρη 14 bit raw data σε πραγματικό χρόνο.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το Halide mark II στο επίσημο blog post. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.