Βαρκελώνη, 25 Φεβρουαρίου 2024! Το Techmaniacs βρίσκεται στο MWC 2024 και καλύπτει τις παρουσιάσεις δεκάδων προϊόντων, όπως αυτά που λανσάρει η Xiaomi, ως παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά την κυκλοφορία της νέας ναυαρχίδας της, του Xiaomi 14, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής παρουσίασης.

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί ορόσημο στη δέσμευση της Xiaomi να παρέχει ασυναγώνιστες εμπειρίες στους καταναλωτές παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο William Lu, Partner και Πρόεδρος της Xiaomi Corporation και Πρόεδρος της Xiaomi International Business Department, παρουσίασε στις διεθνείς αγορές το νέο έξυπνο οικοσύστημα της εταιρείας, “Human X Car X Home”.

Xiaomi 14 Watch 2 S3 MWC 2024

Η στρατηγική συνεργασία της Xiaomi και της Leica επισημοποιήθηκε το 2022, ενώ έκτοτε έχουν φέρει από κοινού την επανάσταση στο κλάδο της απεικόνισης στα κινητά. Μέσα από μια αδιάκοπή επιδίωξη για τελειότητα, η Xiaomi αναθεωρεί συνεχώς τα πρότυπα του κλάδου με κάθε νέα κυκλοφορία της. Προφανώς και η σειρά Xiaomi 14 δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.

Τα Xiaomi 14 αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής μέσα από την ενσωμάτωση των Leica Sumilux optics. Η εν λόγω ενσωμάτωση αναδεικνύει τις πιο προηγμένες οπτικές ιδέες και σχεδιασμό προϊόντων, εδραιώνοντας τη θέση της Xiaomi ως ενός παγκόσμιου ηγέτη στην καινοτομία της κινητής απεικόνισης. Τόσο το νέο flaship smartphone, όσο και τα Pad S6 Pro 12.4, Watch S3, Smart Band 8 Pro και Watch 2, που είδαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε όλους.

Μέχρι τότε, ας δούμε τη προσφέρει το Xiaomi 14. Αν έπρεπε να το συνοψίσουμε σε μία φράση, τότε θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα smartphone με συμπαγές μέγεθος και ηγετική απεικόνιση που προσφέρει ασυμβίβαστη εμπειρία χρήσης. Σχεδιασμένο ως καθημερινός σύμμαχος σε συμπαγές σώμα έχει διαστάσεις 152.8mm x 71.5mm x 8.20mm. Το ελαφρώς καμπυλωτό panel εγγυάται άνετο και ασφαλές κράτημα στο χέρι, επιτρέποντας παρατεταμένες περιόδους χρήσης.

Η μινιμαλιστική αισθητική του επιτυγχάνεται, μεταφέροντας το ηχείο στην οθόνη και τον infrared πομπό στην κάμερα, για ένα καθαρό look στα άνω και πλαϊνά άκρα. Το υπέρ-λεπτό bezel χρησιμοποιεί τεχνολογία FIAA ώστε τα κυκλώματα να ενσωματώνονται στην οθόνη για κάτω bezel στα 1,71mm. Προφανώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις κάμερες.

Xiaomi 14 Watch 2 S3 MWC 2024

Το Xiaomi 14 διαθέτει ένα πλήρες, τριπλό σύστημα καμερών για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φωτογράφισης, με εύρος 14mm μέχρι 75mm. Άλλωστε, σχεδιάστηκε με φακούς Leica Summilux με ανανεωμένο διάφραγμα ƒ/1.6 στη βασική κάμερα σε συνδυασμό με τον αισθητήρα Light Fusion 900 και δυναμικό εύρος 13.5 EV. Επιπλέον, η ανάλυση της 14mm ultra-wide κάμερας της Leica έχει ανανεωθεί στα 50ΜΡ, ενώ o περίφημος floating φακός στα 75mm της Leica έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 10εκ.

Αναφορικά με την οθόνη, το Xiaomi 14 διαθέτει μια εντυπωσιακή CrystalRes AMOLED 1.5K (2670 x 1200) στις 6,36 ίντσες. Η πυκνότητα των pixel αυξήθηκε στα 460ppi για περισσότερη λεπτομέρεια από ποτέ. Με μέγιστη φωτεινότητα στα 3000 nits, τα χρώματα είναι ζωντανά και οι εικόνες παραμένουν καθαρές ακόμα και κάτω από έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, με κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης από 1 στα 120Hz, η οπτική εμπειρία που προσφέρει η συσκευή σε κάθε λειτουργία, όπως ανάγνωση, περιήγηση στο διαδίκτυο και gaming, παραμένει σταθερή και αδιάκοπη.

Xiaomi 14 Watch 2 S3 MWC 2024

Γενικά, η σειρά Xiaomi 14 διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επεξεργαστές, με σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία ψύξης και αυξημένη ζωή μπαταρίας, δημιουργώντας μια βελτιστοποιημένη εμπειρία για όλους τους χρήστες. Τα μοντέλα της σειράς τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8 Gen 3, με αύξηση 32% στις επιδόσεις και 34% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με 34% καλύτερη επίδοση GPU και 38% καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Επιπλέον τα Xiaomi 14 διαθέτουν το Qualcomm FastConnect 7800 για σύνδεση Wi-Fi 7 με εντυπωσιακή επίδοση στα 320MHz. Χάρη στο σύστημα ψύξης Xiaomi IceLoop, αμφότερες συσκευές προσφέρουν εκπληκτική εμπειρία χρήσης ακόμα και υπό απαιτητικές συνθήκες όπως βιντεοσκόπηση, computational photography, χρήση ΑΙ σε πραγματικό χρόνο και απαιτητικό gaming.

Αναφορικά με τη μπαταρία και τη λειτουργία φόρτισης, τα Xiaomi 14 διαθέτουν το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας Xiaomi Surge, το οποίο εγγυάται καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Xiaomi 14 διαθέτει μια μπαταρία στα 4.610mAh με σύστημα φόρτισης HyperCharge στα 90W και ασύρματη φόρτιση Hypercharge στα 50W.

Τι να το κάνεις το καλό hardware χωρίς αντίστοιχα αξιόπιστο λογισμικό. Η σειρά Xiaomi 14 κυκλοφορεί με το νέο λειτουργικό HyperOS, το αποκορύφωμα μιας εντατικής επταετούς ανάπτυξης από τη Xiaomi. Αυτό το ανθρωποκεντρικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για το νέο έξυπνο οικοσύστημα “Human X Car X Home”, το οποίο εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους: Comprehensive Refactoring, Cross-Device Intelligent Connectivity, Proactive Intelligence και End-to-End Security.

Με το Xiaomi ΗyperOS, οι χρήστες των Xiaomi 14 μπορούν να ζήσουν μια ανανεωμένη λειτουργία με προηγμένα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων, ένα νέο UI, εύκολη διασύνδεση μεταξύ συσκευών, καθώς και νέα συστήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητα για μια ασφαλή εμπειρία χρήσης.

Η νέα προσαρμογή του Google Photos επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους με ασφαλή τρόπο στο Google Photos μέσα από το Xiaomi Gallery. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να δουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν το υλικό που έχουν αποθηκεύσει στο Google Photos μέσα από το Xiaomi Gallery. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές Xiaomi την Άνοιξη του 2024.

Xiaomi 14 Watch 2 S3 MWC 2024

Τα Xiaomi 14 αγκαλιάζουν πλήρως την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που το HyperOS προωθεί για μια πιο έξυπνη ζωή. Τα Large AI models είναι ενσωματωμένα σε διάφορες εφαρμογές του συστήματος και παρέχουν καλύτερες και εξυπνότερες λειτουργίες. Με τους ΑΙ υπότιτλους οι χρήστες μπορούν να βλέπουν σε κείμενο τις συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ψηφιακών συναντήσεων.

Το ΑΙ Album Search μπορεί να αναλύσει την φυσική γλώσσα και να επιτρέψει στους χρήστες να εντοπίσουν συγκεκριμένες εικόνες από τη συλλογή τους, μέσα από μια περιγραφή αυτού που ψάχνουν. Το ΑΙ Portraits χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους για τη δημιουργία μοναδικών πορτρέτων μέσα από υπάρχουσες φωτογραφίες. Επιπλέον, το AI Expansion προσφέρει νέες δημιουργικές λειτουργίες για τις φωτογραφίες.

Μέσα από το Xiaomi HyperMind, οι συσκευές μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών και να ανταποκρίνονται ανάλογα. Το Xiaomi HyperMind χρησιμοποιεί τέσσερις παρατηρητικές δυνατότητες των συσκευών: περιβάλλον, οπτική, ήχος και συμπεριφορά, ώστε να μάθει καλύτερα τις προτιμήσεις των χρηστών και να προσαρμόσει αυτόματα τις συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Για παράδειγμα, οι χρήστες που συνηθίζουν να ανάβουν το φως του σαλονιού κάθε φορά που ξεκλειδώνουν την έξυπνη πόρτα τους, θα μπορούν να περιμένουν να ανάβει αυτόματα αυτό το φως το Xiaomi HyperMind αφού «απομνημονεύσει» τη συνήθεια του χρήστη, πάντα με την έγκριση του.

Xiaomi 14 Watch 2 S3 MWC 2024

Πέρυσι, στο τέλος Οκτωβρίου, η Xiaomi ανακοίνωσε μια σημαντική εξέλιξη στη στρατηγική της εταιρείας, περνώντας από το “Smartphone x AIoT” στο έξυπνο οικοσύστημα “Human x Car x Home” με τα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο σημαντικά στοιχεία της στρατηγικής εστίασης της εταιρίας.

Με τη παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς Xiaomi 14, τα νέα IoT προϊόντα και την παρουσίαση του Xiaomi SU7, όλα εκ των οποίων τροφοδοτούνται και συνδέονται μέσα από το Xiaomi HyperOS, η Xiaomi εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην τεχνολογική καινοτομία. Η πρόοδος σε αυτό το τομέα, υπογραμμίζει την αστείρευτη δέσμευση της Xiaomi για πρόοδο και εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.