Το ολοκαίνουργιο Samsung galaxy S20 Ultra που μόλις ανακοινώθηκε προσφέρει ένα νέο feature το οποίο η εταιρεία το αποκαλεί Space Zoom, που επιτρέπει στις κάμερες να προσφέρουν ένα συνολικό optical και digital zoom 100X. Κάτι τέτοιο φαντάζει ως ένα από τα μεγαλύτερα zoom που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε mainstream smartphone αλλά καλό είναι να δούμε πως η Samsung το πετυχαίνει. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον συνδυασμό optical zooming hardware, image processing και ενός υπερυψηλής ανάλυσης αισθητήρα.

Σε πιο μικρά επίπεδα zoom, η Samsung βασίζεται σε έναν  “folded” 4x telephoto lens πίσω από την τρύπα στο πίσω μέρος του smartphone, που συνδυάζεται με έναν 48MP αισθητήρα. Μεταξύ 4Χ και 10X zoom, η συσκευή προσφέρει αυτό που η Samsung αποκαλεί ως “lossless hybrid optic” zoom το οποίο βασίζεται σε έναν συνδυασμό  sensor cropping και binning, όπου πολλαπλά pixels συνδυάζονται σε ένα μεγάλο. Η χρήση του όρου lossless υπονοεί ότι η Samsung πιστεύει πως δεν θα δείτε απώλεια ως 10X zoom. Έπειτα, μεταξύ 10x και 100x zoom η συσκευή χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους, αλλά πρόκειται για ψηφιακό zoom που αναπόφευκτα θα σημαίνει λιγότερη λεπτομέρεια καθώς το zoom αυξάνεται.

Το !00X zoom είναι exclusive στο Galaxy S20 Ultra. Τα Galaxy S20 και S20 Plus από την άλλη μεριά τους, προσφέρουν υβριδικό optical zoom που φθάνει τα 3x αντί 10x, ενώ τα μέγιστα επίπεδα φθάνουν τα 30x παρά τα 100x. Η μέθοδος της Samsung για την επίτευξη του 100X δεν είναι ακριβώς εντελώς καινούργια. Για παράδειγμα, το Huawei P30 Pro, χρησιμοποιούσε 8-megapixel sensor στη telephoto κάμερα με optical zoom 5X και έπειτα μπορούσε να προσθέσει δεδομένα από τον κύριο αισθητήρα των 40MP για να προσφέρει lossless zoom ως 10X.  Το συνολικό ψηφιακό zoom έφθανε τα 50X, αλλά οι καλώς φωτιζόμενες φωτογραφίες σταμάτησαν να είναι χρηστικές στα περίπου 32x.

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές στο hardware μεταξύ της Samsung, της Huawei και της Oppo (Oppo Reno 10X Zoom) είναι ότι η Samsung χρησιμοποιεί υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρες τόσο για την periscope κάμερα του S20 Ultra όσο και για την κύρια. Το P30 Pro είχε telephoto κάμερα των 8MP και το Reno 10x Zoom στα 13MP. Η Samsung χρησιμοποιεί έναν 48MP αισθητήρα για την periscope κάμερα. Ενώ η κύρια είναι των 108MP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.