Η μηχανική μάθηση χρησιμοποιείται σε πλήθος smartphones σήμερα, βοηθώντας τις επιδόσεις του συστήματος και την ποιότητα της κάμερα. Πλέον, η Samsung  ανακοίνωσε ότι φέρει αυτούς τους smart αλγορίθμους και στα RAM modules στα smartphones της.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η processing-in-memory (PIM) technology έρχεται στη RAM που χρησιμοποιείται στα smartphones. Πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση, που διαμορφώνει ένα όμορφο δελτίο τύπου και μια ανακοίνωση, ωστόσο υπάρχουν πλήθος αποριών όσον αφορά την τεχνολογία.

Για αρχή, δεν είναι γνωστό, αν το PIM παίρνει τη μορφή ενός πραγματικού επεξεργαστή που θα βρίσκεται στο RAM module, ή θα αποτελεί απλά μια σουίτα optimizations και αλγορίθμων. Αν πρόκειται για ένα πραγματικό chip, αυτομάτως γεννάται η απορία αν οι τρίτοι developers θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο ισχυρή θα είναι η τεχνολογία και αν θα μπορεί να χειριστεί πιο προηγμένες διεργασίες, όπως το image processing. Εξάλλου, πολλά smartphone chipsets είναι κάτι περισσότερο από ικανά να τρέχουν προηγμένα machine learning tasks και σχεδόν όλες οι flagship συσκευές έχουν dedicated AI chip.  Ωστόσο, η PIM-enabled RAM με μια αξιοπρεπή ισχύ θα είναι η καλύτερη λύση για budget συσκευές, επιτρέποντας στους OEMs να πάρουν την οδό της φθηνότερης αρχιτεκτονικής, αφήνοντας τη RAM να κάνει κάποιες από τις απαιτητικές διεργασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.