Η Samsung πιάστηκε να διαγράφει διαφήμιση με την οποία την έλεγε στην Apple για το γεγονός της μη ύπαρξης φορτιστή στο iPhone 12, το ίδιο δηλαδή που φημολογείται ότι θα κάνει με τα Samsung Galaxy S21 smartphones. Το Facebook post είχε δημιουργηθεί από την Samsung Caribbean πίσω στον Οκτώβριο και είχε μια εικόνα ενός φορτιστή με τη λεζάντα, included with your Galaxy.

Αυτή όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung έχει διαγράψει διαφημίσεις, λίγο μετά την υιοθέτηση της ίδιας ακριβώς πρακτικής που προηγουμένως έκραζε στην Apple. Όταν η εταιρεία είχε παρουσιάσει το Samsung Galaxy Note 10 χωρίς ένα headphone jack, η Samsung διέγραφε τις διαφημίσεις που έκραζε το iPhone X γιατί δεν είχε ένα παρόμοιο βύσμα.

Όχι ότι το να κάνεις το ίδιο πράγμα με την Apple είναι απαραίτητα κακό, αλλά είναι κάπως awkward marketing. Η Samsung είχε δώσει τις εξηγήσεις της για τους λόγους για τους οποίους προέβη στην αφαίρεση του headphone jack και θα βρει πάλι δικαιολογία για την αφαίρεση του φορτιστή, ότι το κάνει για το περιβάλλον.

Παρά τον akward χαρακτήρα του marketing, η Samsung θα μπορούσε να διαχειριστεί το θέμα καλύτερο από την Apple. Όταν η Apple αφαίρεσε το φορτιστή, άλλαξε επίσης το καλώδιο που ερχόταν με τη συσκευή. Σχεδόν κάθε iPhone προηγουμένως ερχόταν με ένα USB A  και το καλώδιο που περιλαμβανόταν στο κουτί του iPhone 12 ήταν ένα USB C το lightning. Επομένως ο ισχυρισμός ότι όλοι έχουν έναν φορτιστή, ήταν κάπως μετέωρος επειδή κάθε προηγούμενoς φορτιστής δεν ήταν συμβατός με το καλώδιο που συμπεριλαμβανόταν.

Τα Samsung τηλέφωνα ωστόσο, χρησιμοποιούν τα standard USB-C καλώδια για φόρτιση και όχι τα proprietary Lighting της Apple. Αυτό σημαίνει ότι το καλώδιο που έρχεται με τα νέα Samsung phones θα λειτουργεί και θα συνεργάζεται άψογα με τον φορτιστή της προηγούμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα μιλήσει το πρωιν του καθενός με σχέση με το κόστος χωρίς κανένα κραψιμο από κανέναν και για τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.