Αν παρακολούθησες την αποκάλυψη του OnePlus 6 πριν από λίγες ημέρες, θα διαπίστωσες ότι η ίδια στο event δεν αναφέρθηκε καθόλου στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Dash Charge. Θα έχεις μάλλον ήδη δει ότι στο online κατάστημα της εταιρείας, τα Dash Charge καλώδια, αναφέρονται απλά ως Fast Charge. Υπάρχει ένα σημαντικός λόγος που η OnePlus καταφεύγει σε αυτήν την τακτική.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την τεχνολογία Dash Charge το 2016 με τη διάθεση του OnePlus 3. Βασισμένη στη τεχνολογία της Oppo, VOOC, η Dash Charge σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα γρήγορης φόρτισης, αυξάνει το ρεύμα και όχι την τάση. Αυτό επιτρέπει στο OnePlus 5T να φθάσει το 60% μέσα σε 35 λεπτά, ωστόσο το υπολειπόμενο  40% χρειάζεται 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Η τεχνολογία Dash Charge απαιτεί κατάλληλο καλώδιο και φορτιστή. Και αυτό, γιατί το κύκλωμα που απαιτείται ενσωματώνεται στο φορτιστή για να αποτρέψει το smartphone να ζεσταθεί. Επιπλέον, έτσι αυξάνει και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η OnePlus αναφέρει ότι έκανε αίτηση για να κατοχυρώσει το trademark στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη το 2016. Τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΕ αρνήθηκε την κατοχύρωση καθώς δυο άλλες εταιρείες αντιτάχθηκαν. Αρχικά, μια εταιρεία, η Bragi, η οποία πουλά Bluetooth ακουστικά κάτω από την ονομασία Dash Pro αντιτάχθηκε στην κατοχύρωση. Η δεύτερη, είναι η Amazon, όπου η τεχνολογία Dash Replacement Service επιτρέπει σε συνδεδεμένες συσκευές να παραγγέλνουν αγαθά, όταν οι προμήθειες κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Και οι δυο εταιρείες, αναφέρουν ότι θα προκληθεί σύγχυση και για αυτό αντιτάχθηκαν στην κατοχύρωση του Dash Charge. Από την μεριά της η OnePlus είναι πιθανό να αλλάξει την ονομασία και όχι να αντεπιτεθεί. Φαίνεται, ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει την ονομασία, παρά το γεγονός ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς την τεχνολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.