Πριν από μερικές ημέρες, η OnePlus επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποπτευόμασταν. Η σειρά OnePlus 9 θα αποτελέσει την αφετηρία της συνεργασίας με την  Hasselblad. Πλέον, στο Twitter η εταιρεία αποκάλυψε πλήρως το OnePlus 9 Pro. Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο μπορείς να δεις ακριβώς το πίσω μέρος της συσκευής μαζί με το λογότυπο της Hasselblad. Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, η OnePlus επενδύει πολλά σε αυτή τη συνεργασία ως τρόπο πώλησης των smartphones.

Παράλληλα σήμερα δημοσιεύονται και τα πρώτα promo videos του Sony IMX789 αισθητήρα. Ο αισθητήρας αυτός έχει ειδικά σχεδιαστεί για τα OnePlus 9 και τις  Hasselblad κάμερες. Έχει dual native ISO,  full-pixel omni-directonal autofocus, μπορεί να προβεί στη καταγραφή 4K video στα 120fps και υποστηρίζει real time HDR video processing.

Ο αισθητήρας θα διαθέτει επίσης Digital Overlap HDR (DOL-HDR) της Sony. Σε αντίθεση με το HDR το DOL-HDR μπορεί να προβεί στη καταγραφή διάφορων exposures ταυτόχρονα που βοηθά στην αφαίρεση του ghosting που προκαλούν κινούμενα αντικείμενα.

Το πρώτο πράγμα που παρουσιάζει το video είναι  o free form lens για την ultra wide angle camera. Διαθέτει πολύ λιγότερο distortion -1% σε σχέση με το 10-20% ενός τυπικού aspheric lens. Το σύστημα είναι πραγματικά αρκετά μοναδικό, καθώς χρησιμοποιεί δύο κάμερες τοποθετημένες κατά μήκος του τηλεφώνου με δύο πρίσματα ανακατεύθυνσης του φωτός κατά 90 °. Το σύστημα image processing θα ενώσει στη συνέχεια την εικόνα σε real time για να δημιουργήσει ένα  extra-wide panorama με 140° field of view.

Ο IMX789 έχει 16:11 aspect ratio, κάνοντάς τον ικανό στη λήψη φωτογραφιών 4:3 και 16:9 video. Δεν θα απουσιάζει επίσης το 12-bit RAW για τη φωτογραφία, με τη Hasselblad να μοιράζεται την τεχνολογία για τη λήψη όσο πιο κοντά στη πραγματικότητα χρωμάτων.

Freeform lens για χαμηλό distortion • 140º field of view • DOL-HDR (εικόνες παραπάνω)

Η OnePlus φέρνει και ορισμένα upgrades και για τη selfie κάμερα. Το νέο autofocus σύστημα μπορεί να κλειδώσει κατά 5-10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με μια παραδοσιακή κάμερα. Η ελάχιστη απόσταση focus έχει μειωθεί στα 15cm και οι γρήγοροι χρόνοι απόκρισης του συστήματος AF επιτρέπει τη διατήρηση του κλειδώματος του focus όσο μετακινείς τα χέρια σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.