Γιατί ένας αστεροειδής να κοστίζει $10,000,000,000,000,000,000; Το έχεις σκεφθεί ποτέ; Ίσως να άκουσες πέρυσι ότι η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα φθάσει στον αστεροειδή 16 Psyche ο οποίος φαίνεται να περιλαμβάνει συγκεκριμένα πολύτιμα μέταλλα, όπως χρυσάφι, σίδηρο και νικέλιο.

Η αποστολή ξεκίνησε το 2023 από το Kennedy Space Center της NASA στη Florida των ΗΠΑ. Αναμένεται να φθάσει στον πολύτιμο αστεροειδή τον Άυγουστο του 2029. Αξίζει τόσο πολύ επειδή οι επιστήμονες θεωρούν ότι αποτελείται από στοιχεία όπως η πλατίνα και το παλλάδιο. Πρόκειται για άκρως πολύτιμα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τα αυτοκίνητα και άλλα ηλεκτρονικά.

Το μεγάλο στοίχημα της NASA είναι να καταφέρουν να τα εξορύξουν και να τα επιστρέψουν στη Γη αν και για αυτό θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη ορισμένες εταιρείες σχεδιάζουν τις δραστηριότητες εξόρυξης αν και αυτό που λείπει προς το παρόν είναι η χρηματοδότηση για τέτοιες αποστολές, ενώ και η τεχνολογία φτάνει στα όριά της.

Ένα μοντέλο της 16 Psyche. (CHANDAN KHANNA/AFP μέσω Getty Images)

Στην τελευταία ενημέρωση που παρέχεται από τη NASA , το διαστημόπλοιο βρίσκεται τώρα σε λειτουργία «full cruise».

Χωρίς ατμοσφαιρική οπισθέλκουσα για να το επιβραδύνει, το σκάφος θα φτάσει τελικά σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες των 124.000 mph (200.000 km/h).

«Για τον επόμενο χρόνο, το διαστημικό σκάφος θα βρίσκεται σε αυτό που οι σχεδιαστές αποστολών αποκαλούν λειτουργία «full cruise», όταν οι ηλεκτρικοί προωθητήρες του αναλάβουν και ωθήσουν τον σκάφος προς τη ζώνη των αστεροειδών», εξήγησε η NASA.

O απίστευτος λόγος που οι αστροναύτες γερνούν πιο αργά στο διάστημα!

“Οι προωθητές λειτουργούν αποβάλλοντας φορτισμένα άτομα ή ιόντα ξένου, εκπέμποντας μια λαμπρή μπλε λάμψη που ακολουθεί πίσω από το διαστημόπλοιο.”

Ο Philip Metzger, πλανητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, είπε: “Οι τεχνολογίες πρέπει να προχωρήσουν […] προτού να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή μιας αποστολής πτήσης. Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι η χρηματοδότηση.”

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.