Την ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τη Γη από ψηλά είναι κάτι που μόνο μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων θα έχει την τύχη να το κάνει. Ωστόσο, οι αστροναύτες που βρίσκονται στον διεθνή διαστημικό σταθμό, έπαθαν ένα μικρό σοκ όταν κοιτάζοντας προς τα κάτω τον πλανήτη μας παρατήρησαν ότι αποβάλλει μια κόκκινη ουσία.

Παρά την ανατριχιαστική εικόνα, η NASA επέμεινε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5, ένα μέλος του πληρώματος της απαθανάτισε το υγρό που φαινομενικά διαρρέει, το οποίο εντοπίστηκε στις βολιβιανές Άνδεις στη Νότια Αμερική στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύντομα συνειδητοποίησαν, ωστόσο, ότι το κόκκινο υγρό ήταν στην πραγματικότητα η Laguna Colorada, μια ρηχή αλμυρή λίμνη στο εθνικό πάρκο της Βολιβίας (Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve). Επρόκειτο για μια καφέ απόχρωση στο νερό που προκλήθηκε από τα κόκκινα φύκια που είχαν ανθίσει στα υπεραλμυρά νερά, βέλτιστες περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη του φυτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη των κόκκινων φυκιών επηρεάζεται από έναν συνδυασμό έντασης φωτός, περιεκτικότητας σε αλάτι, επιπέδων pH και θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.