Τα gaming smartphone είναι μια εξειδικευμένη κατηγορία που φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν ισχύει για κάθε εταιρεία που τα κατασκευάζει. Η Lenovo ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην αγορά των gaming smartphone, αλλά κρίνοντας από τα όσα δήλωσε πρόσφατα ένας εκπρόσωπος της, φαίνεται ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο τομέα.

Οι άνθρωποι του Android Authority επικοινώνησαν με τη Lenovo μετά από φήμες που την ήθελαν να εγκαταλείπει τη σειρά smartphone Lenovo Legion και η απάντηση που πήραν επιβεβαίωσε κάθε σχετική αναφορά. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Lenovo δεν θα επενδύσει πλέον στα gaming smartphone της, καθώς περνάει από έναν ευρύτερο επιχειρηματικό μετασχηματισμό και την ενοποίηση του gaming χαρτοφυλακίου τους.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι αυτή η είδηση δεν σημαίνει πως η Lenovo εγκαταλείπει τη gaming αγορά και επισήμανε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προωθήσει την gaming κατηγορία σε όλες τις μορφές συσκευών. Επιπλέον, θα επικεντρωθεί στα σημεία όπου μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια gaming κοινότητα.

Το τελευταίο gaming smartphone που κυκλοφόρησε η Lenovo ήταν το Legion Y70, το 2022. Ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ασία και την Ευρώπη και δεν τα πήγε πολύ καλά όσον αφορά τις πωλήσεις. Αυτό που λέει ο εκπρόσωπος μπορεί να μεταφραστεί και στο ότι η Lenovo δεν βλέπει πλέον κέρδος σε αυτήν την αγορά και δεν θεωρεί πρακτικό να επενδύσει περισσότερους πόρους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.