Με ένα ban το οποίο την εμποδίζει από το να δραστηριοποιηθεί με τις Αμερικανικές εταιρείες, φαίνεται ότι η Huawei επινόησε έναν τρόπο που θα της επιτρέψει να διατηρήσει την παρουσία της στις δυτικές αγορές. Ένα one time licensing deal που θα δώσει στον αγοραστή απεριόριστη πρόσβαση στις 5G πατέντες και στη τεχνολογία της Huawei.  Σε πρόσφατη συνέντευξή του με το Eonomist, ο CEO της Huawei ανέφερε ότι αυτό το deal θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε αδειοδοτήσει τις πατέντες να εξετάσει και να τροποποιήσει τον πηγαίο κώδικα της Huawei, σαν έναν τρόπο για να εξαλειφθούν οι φόβοι ότι η Huawei ή η Κίνα παρακολουθεί τα δίκτυα.

Σαν ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους 5G εξοπλισμού, η Huawei έχει δείξει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της να κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει η πώληση 5G τεχνολογίας εκτός Κίνας, καθώς το ban υπαγορεύει στις εταιρείες να βασίζονται σε εξοπλισμό από Nokia, Ericsson και άλλες εταιρείες. Πάντως, προς το παρόν αποτελεί απλά μια σκέψη και η τιμή δεν έχει καθοριστεί. Αν το deal συνέβαινε σήμερα, αναμφισβήτητα θα δημιουργούσε έναν νέο παίκτη στην αγορά στον αγώνα ενάντια στο χρόνο για την 5G εποχή, με τους παρόχους να αναζητούν προμηθευτές για να αναβαθμίσουν τις υποδομές των δικτύων τους.

Με την Huawei να έχει επίσης να αντιμετωπίσει και την απώλεια πρόσβασης στο Android, οτιδήποτε της επιτρέψει να διατηρεί παρουσία εκτός Ασίας, αξίζει να διερευνηθεί, τουλάχιστον όπως πιστεύουν τα στελέχη της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.