Επτά χρόνια ενημερώσεις υποσχέθηκε η Google για την σειρά Google Pixel 8 και είναι κάτι που σίγουρα θέλει το κοινό και προφανώς ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα για κάποιον ώστε να αγοράσει την συσκευή. Αυτό στην θεωρία βάζει τέλος στις εποχές που δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία μιας συσκευής στην high end κατηγορία σταματούσαν οι συσκευές να αναβαθμίζονται, χάνοντας όλα τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις. Όμως τώρα φαίνεται πως η Google τα έχει βρει σκούρα, καθώς είχε υποσχεθεί πως εκτός από τις αναβαθμίσεις, θα φέρνει τακτικά και νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές.

Αυτή τη στιγμή το Google Pixel 8 είναι στο επίκεντρο επικρίσεων, καθώς το Gemini Nano, που προσφέρει ΑΙ στην συσκευή, δεν θα έρθει στο βασικό μοντέλο, αλλά μόνο στο Pixel 8 Pro. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει ο χρήστης τις περιλήψεις κειμένου και το έξυπνο πληκτρολόγιο χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Η Google επικαλείται περιορισμούς στο hardware, ενώ και το Video Boost και άλλες λειτουργίες ΑΙ θα πάνε αποκλειστικά στην Pro έκδοση. Βέβαια αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν η Google δεν χρησιμοποιούσε τους πολύ αδύναμους Tensor, όμως αυτό είναι ένα θέμα που θέλει άλλου είδους ανάλυση.

Από ότι φαίνεται το Pixel 8 δεν θα πάρει όλα τα χαρακτηριστικά που θα λάβει η Pro έκδοση, για τα επόμενα 7 χρόνια και ας έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά. Στην παρούσα φάση δεν μπορούν οι χρήστες να καταλάβουν την διαφορά, αλλά σε λίγο καιρό οι αρκετά λιγότερες AI λειτουργίες του Pixel 8 θα είναι πιο εμφανείς. Όταν όμως η ίδια η Google έχει υποσχεθεί 7 χρόνια αναβαθμίσεις με όλα τα χαρακτηριστικά, σε μια συσκευή που δεν είναι και τόσο οικονομική, τότε πρακτικά η Google κρεμάει τους χρήστες της. Βέβαια αυτή δεν είναι πρώτη φορά που η Google ακυρώνει πλάνα της ή προγράμματά της που ο κόσμος έχει επενδύσει σε αυτά. Το ίδιο είχαμε και με το Google Stadia, όπως επίσης και με το Google Cloud Print, που πολύς κόσμος αγόρασε εκτυπωτές για αυτό το χαρακτηριστικό και η εταιρία απλά το κατήργησε μια μέρα.

Πρόσφατα μάλιστα, η Google αφαίρεσε τα στατιστικά μπαταρίας στο Android 14, από τα Pixel 8 και πλέον οι χρήστες δε μπορούν να δουν πόσους κύκλους φόρτισης έχουν κάνει και την υγεία την μπαταρία τους. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που η ίδια η Google διαφήμισε ιδιαίτερα. Μάλιστα, δεν έχουν περάσει χρόνια πριν αφαιρεθεί αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ελάχιστοι μήνες.

Το Pixel Fold ήρθε με την υπόσχεση αναβαθμίσεων για 5 χρόνια και από ότι φαίνεται και αυτό θα μείνει εκτός και μιλάμε για μια συσκευή 1800 ευρώ. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στα νέα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έρθουν στην συσκευή και καμία δήλωση για το πότε θα έρθουν και το αν θα έρθουν. Ένα τόσο ακριβό και premium προϊόν θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη που του αρμόζει. Αλλά θα μου πείτε το Pixel Fold έχει ακόμα προβλήματα με τα πολλαπλά παράθυρα και το multitasking που δεν έχουν διορθωθεί και εγώ ζητάω τις AI λειτουργίες;

Δωρεάν paid Android apps και τρελές εκπτώσεις σε κορυφαίες εφαρμογές (19/3/2024)

Προφανώς δεν είχαμε την απαίτηση να παίζουν όλα τα χαρακτηριστικά στα Pixel 8 μετά από 7 χρόνια, καθώς πολλά από αυτά θα απαιτούν πολύ ισχυρότερο hardware, όμως είμαστε ούτε 6 μήνες από την ανακοίνωση του Pixel 8 και θα έπρεπε να πάρει όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Από ότι φαίνεται η Google ακολουθεί το μονοπάτι της Apple, με αναβαθμίσεις που βασίζονται κυρίως σε bug fixes και emojis, χωρίς όμως να φέρνουν νέα χαρακτηριστικά σε παλαιότερες συσκευές.

Το πραγματικά περίεργο είναι πως η Samsung αυτή τη στιγμή φέρνει νέα χαρακτηριστικά και σε παλαιότερα μοντέλα, καθώς είδαμε το Galaxy AI στις παλιότερες ναυαρχίδες της εταιρίας, την στιγμή που έχει να υποστηρίξει δεκάδες συσκευές με αναβαθμίσεις. Η Google από την άλλη κυκλοφορεί 3 κινητά τον χρόνο και ένα tablet, που δεν το λες και πολλά και θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τα νέα χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα όταν η ίδια η εταιρία δεν έχει αυτή τη στιγμή στην αγορά ισχυρότερες επιλογές σε θέματα hardware.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.