Η Google σχεδιάζει να φέρει παιχνίδια Android στο λειτουργικό σύστημα Windows το επόμενο έτος μέσω μιας ειδικής έκδοσης της εφαρμογής Google Play Games. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί για Windows και επιτρέπει την εκτέλεση παιχνιδιών από το Google Play σε laptop, tablet, και PC που τρέχουν Windows.

Ο Greg Hartrell, διευθυντής προϊόντων της Google για παιχνίδια Android και το Google Play, αποκάλυψε ότι η εφαρμογή θα επιτρέψει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ τηλεφώνων, tablet, Chromebook, και υπολογιστών Windows, επιτρέποντας στους αγαπημένους σας τίτλους από το Android να εκτελούνται σε περισσότερες συσκευές. Τα παιχνίδια μπορούν να συνεχιστούν σε νέα συσκευή μετά το άνοιγμα σε μία άλλη.

Ο εκπρόσωπος της Google, Alex Garcia-Kummert, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει την εφαρμογή μόνη της, χωρίς τη συνεργασία της Microsoft, του BlueStacks, ή άλλου τρίτου. Δεν είναι σαφές ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται για την εξομοίωση εφαρμογών Android στα Windows. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια θα εκτελούνται τοπικά και όχι με streaming μέσω cloud.

Η εφαρμογή Google Play Games θα διανεμηθεί από την ίδια την Google και θα υποστηρίζει Windows 10 και νεότερες εκδόσεις, χωρίς ειδική ενοποίηση με το λειτουργικό σύστημα. Η υλοποίηση της Microsoft υποστηρίζει μόνο τα Windows 11, επομένως είναι καλό να βλέπουμε ότι παλαιότερα συστήματα που τρέχουν παλιότερα Windows θα μπορούν να εκτελούν παιχνίδια Android. Ωστόσο, η Google δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εκτέλεση τυπικών εφαρμογών Android στα Windows.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.