Αν και οι διαφημίσεις είναι αυτές οι οποίες βοηθούν σημαντικά τις ιστοσελίδες οικονομικά, κάποιες φορές δημιουργούν μια πολύ κακή εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η Google πιο συγκεκριμένα εργάζεται σε μια υλοποίηση για τον Chrome, η οποία αυτόματα θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις που θα καταναλώνουν σημαντικούς πόρους της CPU ή του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος adblocker θα εξαλείφει τις διαφημίσεις από μια ολόκληρη ιστοσελίδα και θα τις αντικαθιστά, με μια σημείωση που αναφέρει την αφαίρεση , ενώ θα υπάρχει και ένα button με περισσότερες λεπτομέρειες αν επιλέξεις να πατήσεις σε αυτό.

Μέσω αυτού του flag είναι η δυνατή η ενεργοποίηση του στα Chrome Canary builds:

Heavy Ad Intervention

Unloads ads that use too many device resources.

#enable-heavy-ad-intervention

Η διαχείριση των διαφημίσεων είναι μια δύσκολη υπόθεση, με την Google ακόμη να προσπαθεί να βρει την ισορροπία. Όντως ο developer ενός εκ των πιο δημοφιλών browsers παγκοσμίως, είναι υποχρεωμένοι να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη, αφαιρώντας επιβλαβής διαφημίσεις και διαφημίσεις που επιβραδύνουν τη λειτουργία του συστήματος. Από την άλλη, είναι η δημιουργός των AdWords και Adsense και δεν μπορεί να κάνει τόσο αποφασιστικές κινήσεις που θα πλήξουν τους ανταγωνιστές της στο χώρο των διαφημίσεων, καθώς θα θεωρηθεί μονοπωλιακή πρακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.