Η Europol το περασμένο χρόνο εντόπισε και συνέλλαβε τους ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης “DDoS-for-hire” υπηρεσίας που λειτουργούσε με χιλάδες χρήστες. Μετά από την επιτυχημένη αυτή επιχείρηση η ευρωπαϊκή αστυνομία έχει ως στόχο να εντοπίσει όλους τους χρήστες που αγόρασαν κάποια από τις υπηρεσίες της πλατφόρμας και βοήθησαν ή συμμετείχαν σε επιθέσεις ενάντια σε κυβερνήσεις, τράπεζες αλλά και της gaming βιομηχανίας.

Ανακοινώθηκε από στελέχη του σώματος πως η βρετανική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων χρηστών της υπηρεσίας Webstresser.org η οποία αποσυναρμολογήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Η πλατφόρμα του Webstresser.org παρουσιάστηκε το 2015 και για το ελάχιστο ποσό των 10$ επέτρεπε σε χρήστες με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις να ξεκινήσουν DDoS επιθέσεις, οδηγώντας έτσι σε μια αύξηση του αριθμού τους κατά περίπου 4.000.000 .

Μεταξύ άλλων, η Europol ανέφερε πως 250 περιπτώσεις επιθέσεων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του Webstresser.org θα οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.