Η πλατφόρμα του Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, μέσω του οποίου παρέχονται στους χρήστες και οι διάφορες υπηρεσίες της Google.  Η /e/ Foundation ασχολείται με την ανάπτυξη του /e/ OS, μιας έκδοσης του Android που δίνει έμφαση στην ιδιωτικότητα και συμπεριλαμβάνει το δικό του app store. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα ξεκίνησε την πώληση refurbished smartphones με το /e/ OS να βρίσκεται προεγκατεστημένο. Το Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, όπως και τα Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus. Τα smartphones έχουν ενδεικτική τιμή έναρξης των 279 ευρώ για το Galaxy S7.

Σύμφωνα με την /e/ Foundation, πάνω από 1.300 χρήστες έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά αυτών των refurbished phones. Και μετά από δυο εβδομάδες, ήδη έχουν κάνει εγγραφή για να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα smartphones πάνω από 1300 χρήστες, με την εταιρεία να αναμένει να πουλήσει 500-1000 smartphones το χρόνο.

Και τι συμβαίνει για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν τόσα πολλά χρήματα για την αγορά των εν λόγω συσκευών; Θα μπορείς να κατεβάσεις το συγκεκριμένο λειτουργικό, την /e/ Rom και να την κάνεις flash στη συσκευή σου. Και αν δεν γνωρίζεις πως να το κάνεις εσύ, υπάρχει σχέδιο ο κόσμος να στέλνει τις συσκευές του να τις φλασάρουν αυτοί. Και κάτι τέτοιο, θα λειτουργήσει παγκοσμίως, με το κόστος να αγγίζει τα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του project, ο όλος στόχος του, είναι να απομακρύνει τους χρήστες από τις υπηρεσίες της Google, ιδίως εκείνους που ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους. Το συγκεκριμένο λειτουργικό βασίζεται στο Lineage OS, ενώ περιλαμβάνει και προ ρυθμισμένες online υπηρεσίες, όπως email, αναζήτηση, cloud storage. Όσον αφορά τα updates το λειτουργικό χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα OTA όπως το Lineage OS. Η εταιρεία, δεν εγγυάται Android version updates, αλλά σημείωσε ότι το Android Q θα καταφθάσει στις πιο high end συσκευές που τρέχουν το εν λόγω firmware.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.