Μόλις 10 ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Qualcomm, πέτυχε με δικαστική απόφαση να απαγορεύσει την πώληση iPhone συσκευών στην Κίνα και πλέον δικαστήριο της Γερμανίας, σε ετυμηγορία του τίθεται υπέρ της Qualcomm. 

Σε αντίθεση όμως με την περίπτωση της Κίνας,  ο λόγος της απαγόρευσης των πωλήσεων iPhone συσκευών στη Γερμανία αφορά τη χρήση συγκεκριμένων εξαρτημάτων από την Intel και Qorvo. Σύμφωνα με την Qualcomm, η Apple παραβιάζει την πατέντα “low-voltage power-efficient envelope tracker”, και πιο συγκεκριμένα εκείνη που αφορά την διατήρηση της ενέργειας της μπαταρίας κάθε φορά που το modem είναι ενεργό.

Επίσης η Qualcomm περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για μερικές άλλες πατέντες που αφορούν την αναζήτηση του iOS, τις επαφές και τις συντομεύσεις στο Spotlight.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Apple σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προβαίνει στη διακοπή των πωλήσεων όλων των  iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 και iPhone 8 Plus  από τα δικά της καταστήματα της. Βέβαια οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να μπορούν να το προμηθευτούν, καθώς θα παραμείνουν διαθέσιμα μέσα από τους επίσημους μεταπωλητές, όπως τους παρόχους και τα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Σχετικό θέμα: Πως ελέγχουμε στους πόσους κύκλους βρίσκεται η μπαταρία του iPhone μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.