Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να αποκτά το Shazam. Η δημοφιλής εφαρμογή εύρεσης τραγουδιών, ταινιών κτλ πέρασε στα χέρια της Apple έναντι 400 εκ. δολαρίων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Shazam και η ταλαντούχα ομάδα του έρχονται στην Apple. H Apple Music και το Shazam ταιριάζουν απόλυτα. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ανακάλυψη μουσικής και την προσφορά της καλύτερης εμπειρίας στους χρήστες“, δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο The Verge.


Το site επικοινώνησε και με τους ανθρώπους τους Shazam: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το Shazam θα γίνει μέρος της Apple. Το Shazam είναι μια από τις υψηλότερα βαθμολογημένες εφαρμογές παγκοσμίως και την λατρεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο σπίτι για το Shazam”.

H αξία της εταιρείας υπολογιζόταν στο 1 δις. δολάρια, όμως τη χρονιά που μας πέρασε είχε κέρδος μόλις 54 εκατομμύρια. Για την ολοκλήρωση του deal μένουν τα διαδικαστικά, ωστόσο είναι απίθανο να αλλάξει κάτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.