Skip to content

Gov.gr Wallet: Ο εξαψήφιος αριθμός ασφαλείας σε έλεγχος τροχαίας

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
gov.gr wallet παρόχου

To Gov.gr Wallet όπως όλοι γνωρίζουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περίπτωση που μας σταματήσει η τροχαία στο δρόμο και μας ζητήσει τα στοιχεία μας. Ο πολίτης μπορεί να δείξει μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού τα στοιχεία του My Auto. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο επίσημο ερωτηματολόγιο το gov.gr:

οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές επαληθεύουν, κατόπιν επίδειξης του εγγράφου της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», τη γνησιότητα και την εγκυρότητα αυτού, με τη χρήση της υπηρεσίας επαλήθευσης του gov.gr διαθέσιμης στο σύνδεσμο https://docs.gov.gr/validate (παρ. 4 του άρθρου 27 του ν. 4727/2020 (Α’ 184)).

Αυτός είναι ο νέος πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης!

Η επαλήθευση δύναται να πραγματοποιηθεί και μέσω του Gov.gr Wallet. Στην περίπτωση αυτή, για την ολοκλήρωση του ελέγχου ταυτοποίησης αποστέλλεται στην κινητή συσκευή του φυσικού προσώπου εξαψήφιος αριθμός ασφαλείας, τον οποίο και γνωστοποιεί στην εκάστοτε ελεγκτική αρχή. (Άρθρο 26 του ν. 5099/2024 (Α΄ 48)).

Πηγή: wallet.gov.gr

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.