Στο πλαίσιο του συνεδρίου “Future of Retail 2024” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε την επέκταση του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet με νέες υπηρεσίες που θα απλοποιήσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσω αυτού του ψηφιακού πορτοφολιού, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παράσχει τη συναίνεσή του για την αυτόματη ολοκλήρωση διαφόρων διαδικασιών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες στην ελληνική νομοθεσία, προσαρμοσμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της χώρας.

“Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό κανονισμό γνωστό ως Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος πλέον ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία και βέβαια τον προσαρμόζουμε στις ελληνικές ανάγκες. Η πολύ μεγάλη αλλαγή την οποία θεσμοθετήσαμε αφορά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος. Σταματάμε πλέον να ζητάμε προφανή πράγματα από τον πολίτη, είτε έχει να κάνει με το δημόσιο, είτε πλέον έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα… Η επόμενη μεταρρύθμιση είναι το να μπορούμε μέσω του Gov.gr Wallet να δίνουμε τη συναίνεσή μας για να ολοκληρώσουμε διάφορες διαδικασίες είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα,” επισήμανε.

Εκτός από την ανακοίνωση για το Gov.gr Wallet, ο υπουργός παρουσίασε επίσης τρία καινοτόμα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον των συμβατικών επιχειρήσεων σε μία εποχή που τεχνολογία και επιχειρηματικότητα συνδυάζονται ολοένα και περισσότερο.

“Δεν είναι εύκολο το μέλλον. Δεν θα περιγράψω μια μαγική κατάσταση, αλλά σίγουρα όταν υπάρχει διάθεση να αλλάξουμε […] νομίζω θα γίνουμε μέρος της νέας ψηφιακής πραγματικότητες θα μας τοποθετήσει σε αυτή την επόμενη ψηφιακή μέρα της χώρας αλλά και του “επιχειρείν”. Έχουμε πολλά να κάνουμε. Το κράτος αλλάζει, η ζωή μας αλλάζει,” σχολίασε.

Gov.gr Wallet στο Δημόσιο, Audit Car, Κουπόνι Gigabit Voucher: Όλα όσα ανακοινώθηκαν μόλις

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 30 ημέρες, περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν κατεβάσει το Gov.gr Wallet στο κινητό τους, ενώ συνολικά πάνω από 1.800.000 Έλληνες έχουν αποκτήσει το ψηφιακό τους πορτοφόλι από τον Ιούλιο του 2022. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τους πορτοφόλι μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Αυτή η επέκταση του Gov.gr Wallet αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς την επίτευξη μιας πιο ψηφιακής και ευέλικτης διακυβέρνησης, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων στη σύγχρονη κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.