Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης.

ανάκληση εγγράφων/συσκευής του Gov.gr Wallet

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η υπηρεσία όμως δίνει και τη δυνατότητα ανάκλησης ων ψηφιακών εγγράφων σε περιπτώσεις κλοπής συσκευών. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή:

  • Αρχικά, μεταβαίνουμε στη σχετική ενότητα στο Gov.gr 
  • Επιλέγουμε είσοδο στην υπηρεσία και εκεί που μας αναφέρει πως απαιτείται ταυτοποίηση, επιλέγουμε σύνδεση.
  • Πλέον καλούμαστε να επιλέξουμε σε ποιον φορέα έχουμε λογαριασμό για να γίνει η πιστοποίηση της ταυτότητάς μας.
  • Εμείς επιλέξαμε το taxisnet. Στην επισκόπηση των στοιχείων επιλέγουμε συνέχεια και στη συνέχεια μας ζητάει τι θέλουμε να ανακαλέσουμε, τη συσκευή ή το έγγραφο.
  • Στη περίπτωση που επιλέξουμε τη συσκευή, θα μας προβάλει το αναγνωριστικό και θα πιέσουμε ανάκληση. Το σύστημα θα μας ενημερώσει ότι η ανάκληση ήταν επιτυχής και πως δεν υπάρχει πλέον εγκεκριμένη συσκευή στο wallet μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.