Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύθηκε εχθές, οι κατασκευαστές Android συσκευών, δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τα πλάνα της Google για να σταματήσει το fragmentation του λειτουργικού. Η Google ήθελε να σταματήσει την σειρά Nexus και Google Play Edition και να τις αντικαταστήσει με το πρόγραμμα Android Silver, που θα περιλάμβανε συσκευές με στοκ Android.

android-fragmentation

Το Android Silver θα επέτρεπε στις εταιρίες να κυκλοφορήσουν συσκευές με stock Android, αλλά θα προσέφερε και πλήρη υποστήριξη από την Google. Οι developers δε θα χρειαζόταν να χτίσουν πολλές εκδόσεις των εφαρμογών τους, αλλά μόνο μία, αφού οι περισσότερες συσκευές θα έτρεχαν την τελευταία έκδοση του Android. Οι κατασκευαστές δεν δείχνουν πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα θυσιάσει το branding που έχουν μέχρι τώρα στις συσκευές τους, (με τους μέτριους launchers, να τα λέμε αυτά).

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα Nexus δεν τελειώνει ακόμα και αυτό κατέστη σαφές με την ανακοίνωση των Nexus 6 και Nexus 9. Το ίδιο φαίνεται να δηλώνουν και οι υπεύθυνοι της σειράς Nexus.

Θα καταφέρει η Google να πείσει τους κατασκευαστές για το Android Silver; Το πρόγραμμα δεν θεωρείται ακόμα πεθαμένο από την Google, οπότε τα πάντα είναι πιθανά. Εσείς τι λέτε; Θα καταφέρει η Google να πείσει τους κατασκευαστές;

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι να γίνει αυτό… Γιατί όπως και να το κάνουμε, Android είναι μόνο το stock Android…Όχι τα “Android (Samsung Touchwiz, HTC Sense κ.α)” που μόνο βάρος στις συσκευές προσφέρουν…Αν έτρεχαν cyanogenmod ίσως να έλεγαν και κάτι… Αλλά λέμε για cyanogen να τρέχουν από την αρχή χωρίς να χρειάζοναι root, unlock και όλα αυτά ώστε να μην χάνουμε την εγγύηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.