Θεωρητικά το Android υποστηρίζει αναγνώριση πίεσης από το Android 2.0 Eclair, όμως δεν είχε σταθερές επιδόσεις και οι προγραμματιστές δεν το εκμεταλλεύτηκαν ποτέ, κυρίως λόγω έλλειψης hardware. Μέχρι πρόσφατα η χρήση του θεωρούταν αρκετά σύνθετη και δεν άξιζε την ενσωμάτωση στις εφαρμογές, όμως από την στιγμή που το ανακοίνωσε η Apple, τα πάντα άλλαξαν.

3d touch

Ενώ όλοι περιμέναμε η Google να ακολουθήσει και να προσθέσει παραπάνω λειτουργίες στο ήδη υπάρχον σύστημα , ώστε να εκσυγχρονιστεί και να φτάσει στα επίπεδα του 3D Touch, η Google φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο στο Android N. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο του  Android N Preview, η Google ανέφερε πως θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό, όμως τώρα ακούμε πως δεν θα προλάβουν να το έχουν έτοιμο μέχρι την κυκλοφορία του Android N. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από την Google για το θέμα.

Πιθανότατα θα δούμε περισσότερα γύρω από το θέμα στο Google I/O, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πολλά στα χέρια μας για να είμαστε σίγουροι. Όπως και να έχει οι ανεξάρτητοι developers σύντομα θα δουν τον κώδικα για την εν λόγω λειτουργία, οπότε θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το πόσο έτοιμο είναι το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Μεταξύ μας όμως, στην παρούσα φάση ακόμα και στο iOS, οι επιλογές που προσφέρει το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι σχεδόν μηδενικές, με το παρατεταμένο πάτημα να είναι πιο λειτουργικό και εύχρηστο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.