Η νέα συσκευή της Google, η οποία αναπτύσσεται από το τμήμα ερευνών της εταιρίας, θα λαμβάνει πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση υγείας του χρήστη, όπως για παράδειγμα τον καρδιακό παλμό και την άσκηση. Όμως, δεν θα αποτελεί fancy αξεσουάρ όπως το Fitbit ή το Apple Watch, αλλά θα χρησιμοποιείται στην κλινική έρευνα.

Τι εννοούμε με αυτό; Σύμφωνα με την Google, το νέο gadget θα μαζεύει δεδομένα από συνεχείς μετρήσεις από βιολογικά σήματα, όπως ο καρδιακός παλμός, η θερμοκρασία του σώματος και το επίπεδο άσκησης, δίνοντας στους γιατρούς και τους ερευνητές την ευκαιρία να έχουν στην διάθεση τους πολλές πληροφορίες, πριν την εμφάνιση κάποιας νόσου.

Θα δίνει δηλαδή ένα πλήρες ιστορικό του ασθενή, πριν την εμφάνιση της ασθένειας, το οποίο θα μπορούσε να ληφθεί μόνο μέσω χρονοβόρων κλινικών τεστ ή μέσω στενής ιατρικής παρακολούθησης.

Η συσκευή θα μοιάζει με ρολόι με ψηφιακή οθόνη, που θα μπορείς να φορέσεις στο χέρι σου, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

google-x wearable health

To “ρολόι” της Google λοιπόν, θα συλλέγει δεδομένα, όπως ο καρδιακός παλμός, την θερμοκρασία του σώματος, το επίπεδο άσκησης, τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως θόρυβος και φωτεινότητα. Επίσης θα παρέχει ένα ακριβές ηλεκτροκαρδιογράφημα του χρήστη, ενώ τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε εξειδικευμένο κέντρο για την καταγραφή τους.

Το νέο project της Google βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης, όμως φαίνεται ότι θα βοηθήσει κατά πολύ την ιατρική έρευνα στην ανεύρεση των αιτιών κάποιας νόσου, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη μιας ασθένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ