Φαίνεται ότι η Google εργάζεται στην βελτίωση του gesture interface με Pie Control για οθόνες αφής, καθώς η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Αμερικανικό γραφείο πατεντών, για ένα user interface με κυκλικά μενού. Η εφεύρεση της Google αφορά ένα μενού περιεχομένων σε μορφή ημικύκλιου με πολλά ρυθμιζόμενα αντικείμενα τα οποία θα ξεκινάνε με ένα απλό gesture.

Το interface της πατέντας είναι παρόμοιο με αυτό τoυ Samsung Air Command, του Paranoid Android Pie Control και των Quick Controls στον “μαμά” browser της AOSP έκδοσης του Android.

Googles-patent-application-for-radial-menus (1)

Ωστόσο υπάρχει μια διαφοροποίηση. Οι εικόνες από την πατέντα αποκαλύπτουν ότι το ακτινικό μενού της Google, απαιτεί από το χρήστη και τα 2 δάχτυλα για να επιλέξεις κάτι ενώ για παράδειγμα το Samsung Air Command απαιτεί μόνο ένα δάχτυλο ή το stylus.

Με το ένα δάχτυλο θα ο χρήστης θα εμφανίζει το μενού και με το άλλο θα μπορεί να ρυθμίζει το μέγεθος του. Έτσι με το που καθορίσει το μέγεθος, θα μπορεί με το δεύτερο δάχτυλο να επιλέξει σε ποιο μενού θέλει να μπει εμφανίζοντας του ένα pop-up μενού με μικρότερα κουμπιά.

Τέλος τα κυκλικά μενού δεν είναι κάτι καινούριο αλλά η προσθήκη δεύτερου δακτύλου είναι καινούρια προσθήκη. Μένει να δούμε αν θα εγκριθεί η πατέντα της Google.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.