Το Google Wallet τελευταία έχει δεχθεί κριτική καθώς απαιτεί επιβεβαίωση των συναλλαγών με PIN ή βιομετρικά δεδομένα για να προχωρήσει, ακόμα και για συναλλαγές με πολύ μικρά ποσά. Αυτό πολλές φορές είναι εκνευριστικό, καθώς η συναλλαγή ακυρώνεται και πρέπει να γίνει εκ νέου. Τώρα η Google έρχεται με νέες ρυθμίσεις που θα κάνουν τις πληρωμές πιο γρήγορες σε κάποια σενάρια.

Στην τελευταία έκδοση του Google Wallet, έχει προστεθεί η επιλογή “Verification Settings”, που βρίσκεται στις ρυθμίσεις του Google Wallet. Σε αυτό θα βρούμε νέες επιλογές που επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει αν θα απαιτείται η έξτρα πιστοποίηση ταυτότητας όταν χρησιμοποιούν το Google Wallet για πληρωμές ή για εισιτήρια.

Από προεπιλογή η εφαρμογή απαιτεί την επιβεβαίωση χρήστη σε κάθε συναλλαγή, όμως οι νέες ρυθμίσεις επιτρέπουν στον χρήστη να το κλείσει με ένα διακόπτη. Το κλείσιμο βέβαια θα κάνει τις πληρωμές μας λιγότερο ασφαλείς, όμως θα γίνουν αρκετά πιο γρήγορες.

Google Wallet επιλογές

Στην παρούσα φάση, η επιλογή φαίνεται να είναι διαθέσιμη για τις πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Google σημειώνει πως δεν θα χρειάζεται επιβεβαίωση ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειστή. Για όλες τις άλλες συναλλαγές θα συνεχίσει να δουλεύει όπως και τώρα, με την επιβεβαίωση να πετάγεται σε κάθε συναλλαγή που κάνουμε.

Samsung Galaxy Ring: Εμφανίστηκε στο widget μπαταρίας της Samsung! Έρχεται

Η νέα επιλογή έρχεται μετά τα νέα γύρω από το Android 15, που αναφέρουν πως θα έρθει νέο API που θα επιτρέπει στην συσκευή να ακούει το POS, αλλά να μην απαντάει αμέσως. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η πιστοποίηση του χρήστη χωρίς να ακυρωθεί η συναλλαγή και να πρέπει να γίνει από την αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.