Η Google κυκλοφόρησε δεύτερο tablet Nexus, το Samsung Nexus 10 με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και θέλει οπωσδήποτε να ‘χτυπήσει’ το iPad 4 της Apple. Εδώ είναι η πλήρης Σύγκριση μεταξύ των δύο tablet σε όλους τους τομείς.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Dimensions

Όπως μπορείτε να δείτε, το Nexus 10 είναι λεπτότερο από το iPad 4 κατά 0,5 mm αλλά ταυτόχρονα μεγαλύτερο από το iPad 4 σε πλάτος και ύψος.

 

ΒΑΡΟΣ

Nexus 10 vs iPad 4

Το Nexus 10 είναι ελαφρύτερο από το iPad 4, αλλά η αίσθηση στιβαρότητας είναι ίδια και στα δύο.

 

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

connectivity

Και τα δύο έχουν Wi-Fi με Dual-band και bluetooth, βέβαια το bluetooth στο iPad είναι άχρηστο. Το iPad υποστήριζει 3G/4G LTE σύνδεση μέσω microSIM, ενώ το Nexus 10 κυκλοφορεί στην αγορά μόνο σε WiFi έκδοση.
Στα έξτρα, το Nexus έχει διπλό NFC τσιπ και στις δύο πλευρές.

 

ΟΘΟΝΗ

Display

Το Nexus 10 έχει μεγαλύτερη οθόνη με υψηλότερη ανάλυση και περισσότερη pixel πυκνότητα από ό, τι η Retina οθόνη του iPad 4, η οθόνη του Nexus έχει 4 εκατομμύρια pixels, ένω του iPad 3,1 εκατομμύρια pixels.

Επίσης, το Nexus 10 χρησιμοποιεί τεχνολογία Super PLS TFT HD έναντι της IPS του iPad. Ωστόσο, η Super PLS προσφέρει βαθύτερα χρώματα και πιο ευκρινείς εικόνες με περισσότερη φωτεινότητα και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

 

ΚΑΜΕΡΑ

Camera

Και οι δύο συσκευές έχουν φωτογραφική μηχανή στα 5MP με την ίδια ανάλυση εικόνας, επίσης, και οι δύο συσκευές μπορούν να κάνουν εγγραφή HD ποιότητας βίντεο. Το Nexus 10 έχει μια 1.9MP κάμερα μπροστά, ένω το iPad μια αντίστοιχη στα 1.2MP.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

storage

Καμία από τις συσκευές δεν υποστηρίζει microSD, αλλά το iPad της Apple 4 έχει μια έκδοση εξτρά στα 64GB, ένω το Nexus 10 διατίθεται μόνο σε 16/32GB εκδόσεις.

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

performance

Το Samsung Nexus 10 περιέχει ένα Exynos 5 dual-core chip χρονισμένο στα 1,7 GHz και  Quad-core PowerSVX T-604 GPU. Το iPad 4 της Apple από την άλλη έναν Samsung-κατασκευής A6X CPU διπλού πυρήνα στα 1.4GHz και Quad-core γραφικά.

RAM

RAM

Nexus με 2GB και iPad 4 με 1GB …εδώ τα πράγματα είναι απλά, το Nexus 10 θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση από ό, τι το iPad 4.

 

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

battery

Το iPad 4 θα έχει 11.666 mAh μπαταρία στο εσωτερικό του, ένω το Nexus 10 9.000 mAh. Ναι, μια τεράστια διαφορά, αλλά δεδομένου ότι το Nexus 10 δεν θα έχει κεραία 3G/4G δεν θα χρειάζεται τόση πολλή ισχύ.

 

Jelly Bean 4.2 vs. iOS 6

ios5 jb4.2

Το Nexus 10 θα έρχεται με την ενημερωμένη έκδοση του Jellybean, το Android 4.2. Είναι μια σχετικά μικρή αναβάθμιση, αλλά προσθέτει μερικά νέα χαρακτηριστικά, όπως το Photo Sphere (για πανοραμική εικόνα 360 μοιρών), το ανανεωμένο Google Now και πολλαπλούς λογαριασμούς χρηστών. Επίσης, προσθέτει ένα Swype πληκτρολόγιο αφής.

Η μεγαλύτερη αδυναμία του Android στα tablet όμως, εξακολουθεί να είναι οι εφαρμογές που είναι προσανατολισμένες για tablets. Εκεί είναι όπου το iOS App Store υπερέχει με 275.000 +  εφαρμογές φτιαγμένες για τα iPad του. Ο χειμώνας έρχεται και προμηνυεται καυτός!

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.