Φαίνεται πως είναι η χρονιά των Mobile πληρωμών. Την αρχή έκανε η Google με το Tap & Pay, συνέχισε η Apple με το Apple Pay και εχθές η Samsung ανακοίνωσε το Samsung Pay. Τώρα είναι πάλι η σειρά της Google, που θέλει να αφήσει πίσω της το Tap & Pay και να δημιουργήσει το Android Pay, μέσα από νέο Framework που ετοιμάζει.

gsmarena_001

Στην ομιλία του στη MWC 2015, ο Sundar Pichai της Google, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Android Pay, που θα είναι μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να χτίζουν συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους. Η εταιρία θα παρέχει την υπηρεσία, ώστε να γίνεται εύκολο στους προγραμματιστές και τους πωλητές να μας επιτρέψουν την πληρωμή με την χρήση της συσκευής μας.

Το Apple Pay επιτρέπει πέρα από τις πληρωμές σε καταστήματα με φυσική υπόσταση και την πληρωμή σε διαδικτυακά καταστήματα. Ο Pichai δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα δουλεύει το Android Pay, αλλά επιβεβαίωσε πως θα έχει πολλά κοινά με τον προκάτοχό του. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θα είναι η τεκμηρίωση της κάρτας και η δημιουργία αριθμών πιστωτικών καρτών μιας χρήσης, ώστε να μην είναι δυνατή η κλοπή της κάρτας από τρίτους. Η Google συνεργάζεται ήδη με Visa, Mastercard και American Express.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.