Η Google όπως αποδεικνύεται πληρώνει στην Apple ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να διατηρηθεί ως η default μηχανή αναζήτησης στις συσκευές των χρηστών. Μπορεί δηλαδή η Google και η Apple να είναι ανταγωνιστές, ωστόσο είναι και συνεργάτες. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εστιάζει πλέον το ενδιαφέρον του στη Google και στο deal με την Apple για την αναζήτηση του iPhone.

Υπολογισμοί, τοποθετούν το κόστος μεταξύ 8 – 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Είναι ένα μεγάλο ποσό που η Google πρέπει να πληρώσει, καθώς δεν μπορεί να χάσει τα σημαντικά έσοδα που της αποφέρει το iPhone. Ωστόσο η Αμερικανική κυβέρνηση, στρέφεται σε αυτό και επικεντρώνει το ενδιαφέρον των ερευνών, ως μια συμφωνία η οποία βλάπτει τον ανταγωνισμό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από το δικαστήριο να βάλει εμπόδια, ώστε η Google να μην μπορεί να υπογράψει παρόμοια deals με άλλες εταιρείες. Το deal είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Apple επίσης, καθώς αποτελεί εύκολο κέρδος. Η πληρωμή αυτή της Google στην Apple είναι ίσως η μεγαλύτερη που κάνει. Αντιπροσωπεύει το 21% των κερδών της Apple. Για να κατανοήσουμε λίγο το ποσό, αρκεί να αναφέρουμε ότι η Google θα χρειαστεί να πουλήσει 11.45 – 17.17 εκατομμύρια Pixel 5 smartphones των 699 δολαρίων για να πάρει πίσω αυτό το ποσό. Και μιλάμε για έσοδα, όχι για κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.