Η Google όπως αποδεικνύεται πληρώνει στην Apple ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να διατηρηθεί ως η default μηχανή αναζήτησης στις συσκευές των χρηστών. Μπορεί δηλαδή η Google και η Apple να είναι ανταγωνιστές, ωστόσο είναι και συνεργάτες. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εστιάζει πλέον το ενδιαφέρον του στη Google και στο deal με την Apple για την αναζήτηση του iPhone.

Υπολογισμοί, τοποθετούν το κόστος μεταξύ 8 – 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Είναι ένα μεγάλο ποσό που η Google πρέπει να πληρώσει, καθώς δεν μπορεί να χάσει τα σημαντικά έσοδα που της αποφέρει το iPhone. Ωστόσο η Αμερικανική κυβέρνηση, στρέφεται σε αυτό και επικεντρώνει το ενδιαφέρον των ερευνών, ως μια συμφωνία η οποία βλάπτει τον ανταγωνισμό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από το δικαστήριο να βάλει εμπόδια, ώστε η Google να μην μπορεί να υπογράψει παρόμοια deals με άλλες εταιρείες. Το deal είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Apple επίσης, καθώς αποτελεί εύκολο κέρδος. Η πληρωμή αυτή της Google στην Apple είναι ίσως η μεγαλύτερη που κάνει. Αντιπροσωπεύει το 21% των κερδών της Apple. Για να κατανοήσουμε λίγο το ποσό, αρκεί να αναφέρουμε ότι η Google θα χρειαστεί να πουλήσει 11.45 – 17.17 εκατομμύρια Pixel 5 smartphones των 699 δολαρίων για να πάρει πίσω αυτό το ποσό. Και μιλάμε για έσοδα, όχι για κέρδη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗbgr.com
Προηγούμενο άρθροΜόλις ανακοινώθηκαν επίσημα τα OnePlus Nord N10 και OnePlus Nord N100!
Επόμενο άρθροΑκόμα ένα rebrand το Redmi K30S Extreme Edition με Snapdragon 865 και τιμή 316 ευρώ
Βαλάντης Κουμπούρας
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.