Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018, η Google ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το Android Ecosystem Security Transparency Report μέχρι το τέλος του έτους και σήμερα μόλις το έκανε. Το συγκεκριμένο report θα κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο, συμπληρωματικά με το Android Security Year in Review report.

Αποτελεί την τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη της εταιρείας στο site που ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να παρουσιάσει πως οι πολιτικές και οι ενέργειες των κυβερνήσεων και των εταιρειών επηρεάζουν την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την πρόσβαση στη πληροφορία.

Το κύριο focus αυτού του νέου report είναι πόσο συχνά ένας πλήρης έλεγχος από το Google Play Protect ανιχνεύει μια συσκευή με εγκατεστημένες ανεπιθύμητες εφαρμογές. Το Google Play Protect τρέχει σε όλες τις πιστοποιημένες συσκευές του Android και σκανάρει τις εφαρμογές ανεξάρτητα αν ο χρήστης τις κατέβασε από το Play Store ή όχι.

Συνοπτικά, το νέο report επισημαίνει ότι το Android είναι ασφαλέστερο όσο ποτέ, αρκεί να κατεβάζεις εφαρμογές από το Google Play. Ο Dave Kleidermacher, VP οf Android Security, αναφέρει συγκεκριμένα:

Τα ποσοστά των ανεπιθύμητων εφαρμογών συνεχίζουν να σημειώνουν πτώση με κάθε νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος. Κάτι τέτοιο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως στα συνεχόμενα security updates, στις συνεχείς βελτιώσεις που γίνονται στη πλατφόρμα και στα APIs καθώς και στα developer policies για τη μείωση της πρόσβασης των εφαρμογών σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Συσκευές που κατεβάζουν αποκλειστικά εφαρμογές από το Google Play παραμένουν 9 φορές λιγότερο πιθανό να περιέχουν ανεπιθύμητες εφαρμογές, σε σχέση με εκείνες που κατεβάζουν εφαρμογές εκτός Google Play. Μόλις το .08% των συσκευών που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Google Play, περιέχουν επιβλαβείς εφαρμογές. 

Μπορείτε να διαβάσετε το Android Security Report εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.