Όταν χρησιμοποιείτε το browser σας για να ανοίξετε μια ιστοσελίδα, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να φορτώσει ανάλογα με το περιεχόμενό της (εικόνες, βίντεο κλπ.), με αποτέλεσμα αν αργήσει πολύ η φόρτωση, να μεταβαίνετε σε πιο γρήγορες.

Για να βελτιστοποιήσει και να κάνει πιο γρήγορο το browser σας, η Google ανακοίνωσε το Accelerated Mobile Pages (AMP) πρότζεκτ το οποίο θα κάνει τις αγαπημένες σας σελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα από ποτέ!

Web-Browser-

Στόχος του Accelerated Mobile Pages είναι να μπορούμε να φορτώνουμε και να βλέπουμε όλο το πλούσιο υλικό που διαθέτει μια σελίδα όπως βίντεο, εικόνες και παρουσιάσεις αλλά ταυτόχρονα να εμφανίζονται και οι διαφημίσεις στις οποίες βασίζεται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επίσης θα εμφανίζονται όλες οι σελίδες δίχως καθυστερήσεις σε όλα τα είδη των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά από το πιο ακριβό smartphone έως το πιο φθηνό.

Το πρότζεκτ για να επιτύχει το σκοπό του βασίζεται στο AMP HTML, ένα νέο ανοιχτό framework που θα επιτρέπει την δημιουργία ιστοσελίδων με “ελαφρύ” περιεχόμενο. Οι πρώτες εταιρίες που θα ενσωματώσουν το AMP HTML είναι: TwitterPinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics και το LinkedIn.

Είστε έτοιμοι να σερφάρετε ακόμα πιο γρήγορα;

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ