Η D-Wave είναι από τις πρώτες εταιρείες που πειραματίζεται στην κατασκευή κβαντικών υπολογιστών για εμπορική χρήση. Όταν λέμε εμπορική φυσικά δεν εννοούμε τον απλό καταναλωτή αλλά μεγάλες εταιρείες που έχουν ανάγκη τεράστια υπολογιστική δύναμη. Όπως έχει αποδειχτεί οι κβαντικοί υπολογιστές δεν είναι υπολογιστές γενικής χρήσης αλλά μπορούν να κάνουν πιο συγκεκριμένες διεργασίες.

d-wave quantum (2)

Η Google αποφάσισε να δοκιμάσει αυτούς τους υπολογιστές για να δει πόσο καλοί είναι στις εργασίες που τους ανατίθενται. Έτσι η εταιρεία δημιούργησε κάποια benchmark τα οποία έδειξαν ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι πολύ καλά σε αυτό που κάνουν αλλά έχουν και τα όρια τους. Η συγκεκριμένη γενιά κβαντικών υπολογιστών D-Wave 2, είναι 35,500 φορές πιο γρήγορη από ένα υπολογιστή γενικής χρήσης όταν και οι 2 τρέχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ωστόσο μερικά από τα πλεονεκτήματα του εξαφανίζονται όταν ένας υπολογιστής γενικής χρήσης τρέχει κώδικα που εξομοιώνει κβαντικούς υπολογισμούς. Παρόλο που το hardware του D-Wave είναι καλύτερο όταν έχει να κάνει με δομημένο κώδικα, σε τυχαία προβλήματα τρέχει όπως ένα συμβατικό σύστημα.

d-wave quantum (1)

Όχι ότι η Google θα ένιωθε τύψεις για τα συγκεκριμένα μηχανήματα αν ήταν αγοραστής. Η εταιρεία πιστεύει ότι περαιτέρω δοκιμές θα αναδείξουν την δύναμη των κβαντικών υπολογιστών και μελλοντικά μηχανήματα τέτοιου τύπου θα κάνουν τους συμβατικούς υπολογιστές ανίκανους να φτάσουν τις επιδόσεις τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.