Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε τα σχέδιά της, για την αναπτύξη ενός βοηθητικού ρομπότ για χειρουργικές επέμβασης, σε συνεργασία με την Google. Το project αυτό, υπόσχεται να δώσει στους χειρουργούς βελτιωμένη ακρίβεια, μειώνοντας συμαντικά τις ουλές και τα τραύματα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να δώσει ταχύτερους χρόνους επούλωσης στους ασθενής.

baymax-google-robot

Ο πρόεδρος της χειρουργικής ομάδας της J&J, είπε πως:

“Αυτή η συνεργασία με την Google είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας για την προώθηση της χειρουργική φροντίδας. Μαζί, έχουμε ως στόχο να δώσουμε την καλύτερη επιστήμη, την τεχνολογία και τη χειρουργική τεχνογνωσία στα χέρια των ιατρικών ομάδων σε όλο τον κόσμο.”

Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια νέα εξέλιξη για την Google, αλλά η εταιρεία έχει ήδη δείξει στο παρελθόν το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της ιατρικής. Εκτός από την κυκλοφορία της υπηρεσίας δεδομένων υγείας, Google Fit, το περασμένου έτος, συνεργάζεται και με τη φαρμακευτική εταιρεία AbbVie, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον καρκίνο και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Με όλα αυτά, ο απώτερος σκοπός της είναι να “νικήσει τον θάνατο”. Οι wearable πλατφόρμες και διαδικτυακές υπηρεσίες της δίνουν πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την υγεία.

Η συνεργασία της με την Johnson & Johnson αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, ωστόσο είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η ολοκλήρωση του project.

Πηγή (1), (2)

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.