Σε μπελάδες φαίνεται πως μπλέκει η Google. Τρεις γυναίκες που αποχώρησαν από την εταιρεία αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του πρώην εργοδότη τους. Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, αιτία είναι μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Οι Kelly Ellis, Holly Pease και Kelli Wisuri αποχώρησαν από την Google όταν θεώρησαν πως είχαν διαφορετική αντιμετώπιση από άντρες συναδέλφους τους. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως η εταιρεία επέλεξε να τους βάλει σε μια πορεία που θα τις οδηγούσε σε χαμηλότερους μισθούς, από εκείνους που θα έπαιρναν συνεργάτες του αντίθετου φύλου.

“Οι προσλήψεις γίνονται με αυστηρά κριτήρια. Oι θέσεις και οι προαγωγές αποφασίζονται από επιτροπές και γίνονται πολλές επανεξετάσεις καθώς και έλεγχοι ώστε να μην γίνονται διακρίσεις”, ανέφερε η εκπρόσωπος της Google, Gina Scigliano.

Θυμίζουμε πως o αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη με το Department of Labor. Ο λόγος και εδώ είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Το Dol – με βάση τους μισθούς του 2015 – θεωρεί πως η Google δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο (μισθολογικά) άνδρες και γυναίκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.