Η Google προβαίνει σήμερα στο επίσημο λανσάρισμα της νέας Stadia cloud gaming υπηρεσίας σε ειδικό event που προγραμμάτισε για το σκοπό κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference (GDC) στο San Francisco. Ο CEO της Google, περιέγραψε την νέα υπηρεσία σαν μια πλατφόρμα για όλους και διευκρίνισε τις φιλοδοξίες της Google για streaming των παιχνιδιών σε όλους τους τύπους των συσκευών.

Ο Phill Harisson, πρώην στέλεχος της Sony και της Microsoft, τόνισε ότι η Google θα ενισχύσει την υπηρεσία streaming με τη χρήση του Youtube και των πολλών creators που ήδη δημιουργούν clips στην υπηρεσία. Φυσικά, η Google δεν περιορίζει το Stadia σε ένα μόνο παιχνίδι. Μάλιστα παρουσίασε ένα νέο feature στο Youtube, που επιτρέπει τη θέαση ενός video clip από έναν δημιουργό και στη συνέχεια θα μπορείς να πατήσεις το play now για να ξεκινήσεις αμέσως το stream του τίτλου. Χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσεις παιχνίδια ή να τα κατεβάσεις. Στην αρχή, τα παιχνίδια θα μπορούν να γίνουν stream σε laptops, desktops, TVs, tablets και smartphones.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το cloud streaming που η Google μας υπόσχεται, θα διασφαλίσει ότι τα data centers βρίσκονται όσο πιο κοντά στους παίκτες γίνεται. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς το χαμηλό latency είναι σημαντικό για το streaming των games μέσω του internet. Θα υποστηρίζει 4K @ 60fps και στη συνέχεια θα προστεθεί και υποστήριξη για ως 8K αναλύσεις στα 120fps.

Η Google συνεργάζεται με την AMD για την δημιουργία μιας custom GPU για τα datacenters. Είναι ένα chip που η Google ισχυρίζεται θα προσφέρει 10.7 teraflops που είναι περισσότερο από τα 4.2 teraflops του PS4 Pro και 6 teraflops του Xbox One. Το πρώτο παιχνίδι της υπηρεσίας θα είναι το Doom Eternal, ενώ η Google θα συνοδεύει την υπηρεσία με τον δικό της controller, μια διασταύρωση μεταξύ του Xbox και pS4 controller.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.