Σε μια προσπάθεια να κάνει τον Chrome πιο εύκολο στη χρήση σε μεγάλες συσκευές, η Google αντικατέστησε το Chrome Home με το Chrome Duplex split toolbar UI στις αρχές του 2018. Το νέο UI, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Chrome Duet, μετακίνησε ορισμένα στοιχεία του UI πιο κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμα σε πιο σύγχρονες συσκευές. Ωστόσο φαίνεται, ότι πείραμα με το εν λόγω UI δεν ήταν επιτυχημένο και η Google το σκοτώνει.

Όπως σημειώνει ένα πρόσφατο report από το Android Police, η Chrome 84 beta έχει αφαιρέσει τα δυο flags που απευθύνονται σε αυτό το χαρακτηριστικό και πιο συγκεκριμένα τα  #enable-duet-tabstrip-integration  και @enable-chrome-duet. Τα flags φαίνονται και πάλι στην λίστα των flags του Chrome 84 αν ενεργοποιήσεις τα  #temporary-unexpire-flags-m82 και #temporary-unexpire-flags-m83, αλλά η ενεργοποίησή τους δεν κάνει κάποια διαφορά. Επιπλέον, έχουν το μήνυμα “These flags will be removed soon,”, κάτι που δείχνει ότι η Google εγκαταλείπει τελείως τα σχέδια του Chrome Duet.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Chrome Duet στην τρέχουσα μορφή του προσθέτει ένα toolbar στο κάτω μέρος της οθόνης που περιλαμβάνει μερικά πλήκτρα συντομεύσεων. Αν και η address bar παραμένει στην κορυφή της οθόνη, μπορεί να ανοιχθεί με το πάτημα του search εικονιδίου στο κάτω μέρος. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η εταιρεία ήθελε να κάνει ευκολότερη τη χρήση του Chrome σε μεγάλα smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.