Ξεκίνησε τις δοκιμές σε ορισμένους χρήστες η Google, για την περίληψη τεχνητής νοημοσύνης στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Η νέα λειτουργία θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος της αναζήτησης και ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε.

Στην παρούσα φάση η Google δοκιμάζει το νέο χαρακτηριστικό σε ένα περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ, άσχετα αν το ζήτησαν οι ίδιοι. Η περίληψη των αποτελεσμάτων θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος της αναζήτησης και θα δίνει τις απαντήσεις στους χρήστες χωρίς να χρειαστεί εκείνοι να επισκεφτούν σελίδες.

Αν για παράδειγμα κάνετε αναζήτηση “Πως να αφαιρέσω λεκέδες από κρασί;”, αντί να παρουσιάσει σελίδες που θα δώσουν την απάντηση στον χρήστη, θα εμφανίζει απευθείας την απάντηση, που θα έχει συγκεντρώσει από διάφορες σελίδες. Αυτό μπορεί να κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση, όμως υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”.

Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να επισκεφτεί κάποια σελίδα για να δει τη λύση, πράγμα που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας για τις περισσότερες σελίδες του διαδικτύου, που χωρίς επισκέψεις από το κοινό τους, θα αναγκαστούν να κλείσουν. Αν όμως ένας μεγάλος όγκος σελίδων αναγκαστούν να κλείσουν, τότε κοιτάμε για ένα τεράστιο πλήγμα στην ελευθερία του λόγου, ενώ τα αποτελέσματα που θα παρουσιάζει η Google θα γίνονται όλο και πιο φτωχά, αφού δεν θα υπάρχουν πολλές πηγές. Από την άλλη οι μόνες πηγές που θα παραμείνουν, πιθανότατα θα είναι από μεγάλες σελίδες, που τείνουν να είναι πιο συστημικές και ελεγχόμενες. Αυτό σημαίνει πως το διαδίκτυο που το δυνατό του σημείο είναι η ελευθερία λόγου, θα χάσει την ταυτότητά του και η αναζήτηση πληροφοριών από πολλές πηγές θα γίνει τρομερά δύσκολη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ακριβώς τα ίδια άρθρα από συστημικές σελίδες σε όλο τον κόσμο, με στόχο την χαλιναγώγηση της κοινής γνώμης για ένα θέμα. Αν αυτές είναι οι μόνες σελίδες που θα επιβιώσουν, τότε κοιτάμε το τέλος της ελευθερίας λόγου και τον πλήρη έλεγχο της πληροφορίας.

Περιπτώσεις spoofing αριθμών κλήσεων στην Ελλάδα! Τι είναι

Αυτό από μόνο του θα καταστρέψει το διαδίκτυο μαζί με όλες τις επιχειρήσεις που έχουν χτίσει την δουλειά τους σε αυτό. Ας ελπίσουμε πως δε θα προχωρήσει το εγχείρημα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλύτερα έτσι και αλλιώς σιγά την σωστή ενημέρωση από την google….!
    Dark web για ότι πληροφορία θέλεις και χωρίς κατασκόπους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.