Πολλές ήταν οι φορές που πάνω στην αναζήτηση φωτογραφιών στο Google Search από το κινητό μου, θέλησα να αποθηκεύσω συγκεκριμένες φωτογραφίες, ώστε να μπορέσω να ανατρέξω αργότερα σε αυτές, για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Δυστυχώς όμως, μέχρι τώρα το Google Search δεν μου το επέτρεπε, οπότε έπρεπε απλά να επαναλάβω την αναζήτηση μου την στιγμή που ήθελα τις φωτογραφίες, με φόβο την πιθανότητα ο κάτοχος των φωτογραφιών να τις έχει αποσύρει…

Αυτό πλέον αλλάζει, αφού η Google επιτρέπει πλέον να προσθέτουμε σελιδοδείκτες και να διαχειριζόμαστε τις φωτογραφίες του Google Search, προσθέτοντας τες μάλιστα στα αγαπημένα μας, σε φακέλους και κατηγορίες!

groups google search

Αυτή η ιδέα λύνει τα χέρια σε όσους χρησιμοποιούν το κινητό τους για να δημιουργήσουν galleries διαφόρων ειδών, χωρίς να επιβαρύνουν παραδείγματος χάριν την κάρτα μνήμης του κινητού τους (προφανώς αναφέρομαι κυρίως σε καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν reference photos, αλλά υπάρχουν φυσικά και άλλες, πιο σκοτεινές χρήσεις του google image Search που δεν θα αναφέρω καν)!

Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες Android και iOS που έχουν κάνει Log in στο Google Account τους, αφού όπως είναι λογικό, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποθηκεύονται τα συγκεκριμένα δεδομένα online και χωρίς την επιβάρυνση της συσκευής.

Μέχρι τώρα πρόσβαση έχουν μόνο οι κάτοικοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά σύντομα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου! Βολικό…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ