Δελτίο Τύπου

 

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διοχετεύσετε το πάθος σας σε κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο; Αυτό ακριβώς έχουν κάνει χιλιάδες έφηβοι από το πρώτο Google Science Fair το 2011. Οι μαθητές αυτοί έχουν απαντήσει μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, όπως το φάρμακο κατά της γρίπης, η εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων για να νικηθεί ο καρκίνος, το εξωσκελετικό γάντι για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία στα χέρια, ο φακός χωρίς μπαταρία, η δημιουργία βιοπλαστικών από μπανάνα και η εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων καλλιέργειας.

Googlelogo

Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να το ξανακάνουμε: καλούμε λοιπόν μαθητές ηλικίας 13-18 να υποβάλουν τις λαμπρές ιδέες τους για τον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό Google Science Fair, σε συνεργασία με τις εταιρίες Virgin Galactic, Scientific American, LEGO Education και το National Geographic. Τα μόνα εφόδια που χρειάζεται κανείς για να συμμετέχει είναι η περιέργεια και μια σύνδεση στο ιντερνέτ! Η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 12 Μαΐου, και οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μία μεγάλη εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από το ότι θα ικανοποιήσουν το περίεργο μυαλό τους, οι συμμετέχοντες μπορούν με τα projects τους να κερδίσουν πολύ ωραία βραβεία:

Ο μεγάλος νικητής αυτού του έτους θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στην ομάδα της Virgin Galactic στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό, καθώς θα προετοιμάζονται για διαστημική πτήση, και θα είναι μεταξύ αυτών που θα έχουν την ευκαιρία να καλωσορίσουν τους αστροναύτες κατά την επιστροφή τους στη Γη, μία 10-ήμερη εκδρομή στα νησιά Γκαλαπάγκος από το National Geographic Endeavour και ψηφιακή πρόσβαση ενός ολόκληρου έτους στο επιστημονικό αμερικανικό περιοδικό Scientific American για το σχολείο τους. Οι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών  θα επιλέξουν αν θέλουν να βρεθούν στα παρασκήνια του εργοστασίου LEGO στο Billund στη Δανία ή να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στα γραφεία της Google ή του National Geographic.

Για το διαγωνισμό του 2014, έχουμε ετοιμάσει και δύο νέα βραβεία για να τιμήσουμε ακόμα περισσότερους ταλαντούχους νέους επιστήμονες:

  • Το Computer Science Award θα δοθεί στο έργο που θα αντικατοπτρίζει την καινοτομία και την αριστεία στον τομέα του τομέα του computer science.
  • Το Local Winners Award – μαθητές των οποίων τα έργα έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα σχετικά με την τοπική τους κοινότητα θα τιμηθούν σε επιλεγμένα μέρη παγκοσμίως.

Τέλος το Science In Action award του Scientific American θα τιμήσει και πάλι ένα έργο που θα απαντά σε προκλήσεις σχετιζόμενες με την υγεία, την εύρεση πόρων ή κάποιο περιβαλλοντικό ζήτημα. Ο νικητής θα λάβει ένα χρόνο καθοδήγησης από το Scientific American και μία χορηγία $50.000 για το έργο του.

Στον περσυνό διαγωνισμό, Google Science Fair 2013, ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα Χαράλαμπος Ιωάννου, και το έργο του «εξωσκελετικό γάντι», βρέθηκαν ανάμεσα στους 15 διεθνείς φιναλίστ του διαγωνισμού που είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 120 χώρες.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στη σελίδα μας στο Google+, εμπνευστείτε συμμετέχοντας σε εικονικές «εκπαιδευτικές εκδρομές» και ζητήστε απαντήσεις για όλα σας τα ερωτήματα από καταξιωμένους επιστήμονες στο Hangout on Air. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την έναρξη του έργου σας, δοκιμάστε το Idea Springboard για έμπνευση.

Τι αγαπάτε; Σε τι είστε καλοί; Ποιο είναι το πρόβλημα που πάντα ονειρευόσασταν να επιλύσετε; Ξεκινήστε το έργο σας σήμερα – Είναι η σειρά σας να αλλάξετε τον κόσμο!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.