Όλοι μας γνωρίζουμε την Google η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε τεράστια άλματα προόδου και τώρα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Η Google λοιπόν, που οι “παλιοί” την μάθανε ως μια απλή μηχανή αναζήτησης, αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε Alphabet!

Google

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, ο Διευθύνων σύμβουλος (CEO) και ιδρυτής Larry Page αναδιαμορφώνει την Google, δημιουργώντας μια καινούρια εταιρία “ομπρέλα”, με το όνομα Alphabet, που θα περιλαμβάνει και θα διοικεί όλες τις μικρότερες  εταιρίες που έφτιαξε ή αγόρασε η Google.

Τι αλλάζει λοιπόν στο στρατόπεδο της Google ή μάλλον της Alphabet;

  • Η ονομασία Alphabet θα αντικαταστήσει το Google ως εταιρικό όνομα και οι μετοχές θα μεταφερθούν στην νέα εταιρία.
  • Διευθύνων σύμβουλος της Alphabet θα αναλάβει ο Larry Page και νέος CEO στη Google θα είναι ο Sundar Pichai.
  • Η ονομασία Google παραμένει αλλά ως μικρότερη θυγατρική εταιρεία.
  • Υπό την “προστασία” της Alphabet υπόκεινται όλες οι εταιρίες της Google όπως: Google, Android, YouTube, Google Fiber, το high-speed internet service, το X Labs, Calico, Nest, Google Ventures και Google Capital.
  • Αλλαγές στην δομή της εταιρίας γενικά.

Ο λόγος της αλλαγής αυτής και της δημιουργίας μια μεγαλύτερης εταιρίας είναι ότι ο Larry Page δεν ήθελε το δημιούργημά του να γίνει ένα «consumer brand» αλλά μια ομάδα από εταιρίες που θα μπορούν ελεύθερα να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Γιατί διάλεξαν το όνομα Alphabet; Page: «Μας άρεσε το όνομα Alphabet γιατί αποτελεί μια συλλογή από γράμματα που αντιπροσωπεύουν την γλώσσα, μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας και είναι το εργαλείο για να χρησιμοποιήσουμε το Google search»

Πηγή

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουάου, με ένα τόσο δυνατό brand name κανείς δε το περίμενε!
    Τουλάχιστον φέρνει κάπως ελληνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ