Σήμερα το πρωί, η Google ανακοίνωσε πως προχώρησε στην ενοικίαση ενός αεροδρομίου της NASA, με σκοπό την ανάπτυξη της διαστημικής έρευνας. Συγκεκριμένα μια από τις θυγατρικές εταιρείες του κολοσσού, η Planetary Ventures, αναλαμβάνει από εδώ και πέρα την διαχείριση του ομοσπονδιακού αεροδρομίου Moffett.

google_logo

Η μέχρι τώρα σχέση της εταιρείας με το αεροδρόμιο αυτό, ήταν τυπική. Δηλαδή χρησιμοποιούνταν κυρίως για τα στελέχη της και για τα ιδιωτικά τους τζετ. Πλέον όμως, θα εξυπηρετεί ένα μεγαλύτερο σκοπό από το που θα προσγειωθεί ο κύριος Larry Page. Σύμφωνα με τη NASA, το αεροδρόμιο θα αξιοποιηθεί για την «ανάπτυξη και τη δοκιμή διαστημικών ερευνών και νέων τεχνολογιών».

Η περίοδος ενοικίασης ήταν κάθε άλλο από προσωρινή. 60 έτη. Ναι, καλά ακούσατε. Το κόστος στην εταιρεία ήταν ουσιαστικά, “φραγκοδίφραγκα” καθώς τι είναι 1.16 δις δολάρια ;

«Καθώς η NASA επεκτείνει διαρκώς τα όρια της στο διάστημα, επιχειρούμε παράλληλα να μειώσουμε το αποτύπωμά μας εδώ στη Γη», σχολίασε με χιούμορ στην ενημερωτική ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου BBC, ο Τσαρλς Μπόλντεν, εκ των ηγετικών στελεχών της NASA.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.