Αν είστε κάτοχος μιας Android συσκευής σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι έρχεται με ένα σύνολο προεγκατεστημένων εφαρμογών και υπηρεσιών της Google. Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, η εξήγηση είναι πολύ απλή, ενώ το Android ως λειτουργικό σύστημα είναι ανοιχτού κώδικα και είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε, για να έχει μια συσκευή τις υπηρεσίες της Google, θα πρέπει ο κατασκευαστής υποχρεωτικά να έχει περασμένες ορισμένες εφαρμογές της. Αν δηλαδή η Samsung θέλει να έχει το Play Store στα Galaxy smartphones της, θα πρέπει να έχει και εφαρμογές της Google, όπως το Play Store, το Gmail, το Google+, το Newsstand, το Drive, το Hangouts, το Play Games, κλπ.

google-apps

Αυτό λοιπόν πρόκειται να αλλάξει, καθώς η Google αποφάσισε να γίνει λίγο πιο επιεικείς και να μειώσει τις υποχρεωτικές εφαρμογές. Φυσικά αν τις χρειάζεται ο χρήστης, μπορεί να τις κατεβάσει από το Play Store. Οι εφαρμογές που αφαιρούνται είναι τα Google Play Games, Play Books, Google+ και Google Newsstand.

Εσείς Techmaniacs, πιστεύετε ότι οι εφαρμογές της Google ή αυτές των κατασκευαστών είναι bloatware σε μια συσκευή; Γράψτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ