Όταν η Google συμφώνησε να πουλήσει την Motorola ξέρουμε ότι δεν έδωσε όλα τα project της τελευταίας. Έτσι κράτησε το Advanced Technology and Projects group το οποίο ανέπτυσσε βιομετρικά συστήματα ασφαλείας καθώς και το Project Ara για πάρτη της. Σήμερα η ομάδα πίσω από αυτές τις τεχνολογίες παρουσίασε το Project Tango το οποίο στοχεύει στη χαρτογράφηση και augmented reality.

projecttango

Το Project Tango έχει σχεδιαστεί σε κινητά με διπλές κάμερες στο πίσω μέρος τους, μια 4MP και μία με αισθητήρα κίνησης ώστε να γίνεται σωστός υπολογισμός του βάθους στο χώρο και 2 επεξεργαστές εικόνας. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται κάτι το ιδιαίτερο αλλά το σύστημα μπορεί να μετρήσει και να χαρτογραφήσει τρισδιάστατα το χώρο τριγύρω μας. Εντυπωσιακό ε;

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του project, Johnny Lee, οι αισθητήρες του τηλεφώνου μπορούν να πάρουν πάνω από 250.000 τρισδιάστατες μετρήσεις το δευτερόλεπτο, ανανεώνοντας την θέση και τον προσανατολισμό της συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Έτσι συνδυάζοντας τα δεδομένα, παράγεται ένα τρισδιάστατο μοντέλο του χώρου γύρω μας.

Η προφανής χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι η χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων για περαιτέρω βοήθεια στην πλοήγηση και κυρίως για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Τέλος θα βελτιωθούν πάρα πολύ οι εφαρμογές augmented reality. Η Google κατασκεύασε 200 Tango συσκευές και τις έχει δώσει σε developers για περαιτέρω ιδέες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.