Στις 24 Μαΐου, είχε αναφερθεί ότι η Google σχεδίαζε να λανσάρει ένα καινούριο project σε αναπτυσσόμενες χώρες και αναδυόμενες αγορές οι οποίες έχουν μερική ή και καθόλου πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματης τεχνολογίας. Παρ’ ότι πολλές πληροφορίες διέρρευσαν μια είναι η πιο αξιοπερίεργη, η χρήση μπαλονιών για μετάδοση σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτή η φήμη επιβεβαιώθηκε με το Project Loon.

1

Σύμφωνα με την Google, 2 στα 3 άτομα παγκοσμίως είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο ίντερνετ είτε αυτή που έχουν είναι πολύ αργή γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι πιο γρήγορο. Έτσι η εταιρία με αυτό το σύστημα θα “εγκαταστήσει” μπαλόνια στο διπλάσιο ύψος απ’ όσο πετάν τα συμβατικά αεροπλάνα χωρίς να επηρεάζονται από βροχές και καιρικές συνθήκες. Αυτό το σύστημα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ακόμα και δοκιμάζεται.

2

Τα μπαλόνια θα σχηματίζουν ένα δακτύλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση, και θα κινούνται με άνεμους που επικρατούν στην στρατόσφαιρα. Τα μπαλόνια θα παρέχουν ταχύτητες ισάξιες του 3G που δίνουν οι επίγειοι πάροχοι. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτό το σύστημα θα παρέχει ίντερνετ κι εκεί όπου έχει αλλοιωθεί το έδαφος από φυσικές καταστροφές.

 

 

Τα μπαλόνια δεν θα είναι δεμένα κάτω και η Google θα τα απελευθερώσει από συγκεκριμένο ύψος εξοπλίζοντας τα με συστήματα όπου θα μπορεί να τα κατευθύνει ανάλογα με τους ανέμους και τις ανάγκες της περιοχής. Αυτά ανακοίνωσε ο ιντερνετικός γίγαντας αν και τώρα δουλεύει σε υπολογιστικούς αλγορίθμους και υπολογιστική ισχύ.

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.