Από την στιγμή που ο Sundar Pichai ανέλαβε τα ινία του Android, η Google έχει αρχίσει να σφίγγει αρκετά τα λουριά μέσα στο οικοσύστημά της. Είδαμε πριν λίγο καιρό πως η εταιρία ζήτησε από την Google να προσφέρει μια πιο Google εμπειρία με τον Touchwiz και τώρα μαθαίνουμε πως πιέζει τους κατασκευαστές να βγάζουν συσκευές με την τελευταία έκδοση του Android.  Φυσικά εμείς συμφωνούμε με αυτή την κίνηση.

Android-4

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, η Google ετοιμάζει συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο αν κάποιος κατασκευαστής θέλει να κυκλοφορήσει νέα συσκευή που να περιλαμβάνει το λειτουργικό της εταιρίας και τις υπηρεσίες της (Play Store κ.α.), θα πρέπει αν χρησιμοποιήσει την τελευταία έκδοση του Android.  Αν το έγγραφο είναι πραγματικό, η Google σκοτώνει επιτέλους τις παλαιότερες εκδόσεις από την 4.1 και κάτω, μέχρι το τέλος του μήνα. Έτσι αν μια συσκευή ετοιμάζεται να βγει με Android 4.1 μέσα στον μήνα, δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσει με Android.

android eol

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το αν θα υλοποιηθούν όλα αυτά, αλλά αν όλα αυτά ισχύουν το Android 4.3 θα κάνει τον κύκλο του 9 μήνες μετά την κυκλοφορία του Android 4.4 KitKat, δηλαδή στις 31 Ιουλίου 2014. Αυτό σε συνδυασμό με την απαίτηση να αναβαθμίζονται οι συσκευές με την τελευταία έκδοση Android για 18 μήνες από την κυκλοφορία τους,  θα αλλάξει ριζικά το Android! Εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με τέτοιες πολιτικές, που θα μας φέρνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android στις συσκευές μας.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.